Norme Coca 2023 - 2024

a sponsorizat Asociația europeană a asistenților de dializă și transplant renal (EDTNA)/ Asociația Europeană de Îngrijire Renală (ERCA) în dezvoltarea unor ghiduri educative complete, dedicate pacienților cu boală cronică de rinichi.

Noile ghiduri răspund la întrebări importante pentru pacienții cu boală cronică de rinichi și famiile acestora, vizând aspecte precum dieta, stilul de viață sănătos, medicamentele comune utilizate, exercițiile fizice sau funcționarea rinichilor. Utilizând aceste ghiduri educative pacienții reușesc să se adapteze mai ușor la schimbările determinate de boala cronică de rinichi, găsesc răspunsuri complete și pertinente la întrebări legate de boală, riscuri, tratament sau indicațiile pe care ar trebui sa le urmeze.

"Rămânem fideli principiului care ne călăuzește de peste 170 ani, ”Sharing Expertise”, și punem experiența și cunoștințele noastre în sprijinul întregii comunități. Pacienții afectați de boala cronică de rinichi și familiile acestora trec prin momente dificile atunci când se află față în față cu diagnosticul. Întrega lor viață se schimbă din acel moment. Pentru că pacienții sunt pe primul loc la B.Braun Avitum, am contribuit la realizarea acestor ghiduri educative care îi vor ajuta să găsească răspunsuri la multe dintre întrebări, să învețe cum își pot controla dieta, cum pot trece la un stil de viață sănătos, care sunt interdicțiile sau dimpotrivă care sunt miturile legate de boala cronică de rinichi. Sunt convins că noile ghiduri educative vor fi instrumente cu adevărat utile oricărui pacient care suferă de boală cronică de rinichi", a declarat Gheorghe Bulat, Director General B.Braun Avitum.

Ghidurile educative realizate cu sprijinul B.Braun Avitum acoperă subiecte importante precum: Rinichii, Hipertensiunea Arterială, Monitorizarea tensiunii arteriale acasă, Diabetul zaharat, Stilul de viață sănătos, Exercițiile Fizice, Fumatul, Dieta Hiposodată, Medicamentele comune sau Reacțiile după diagnosticul de boală cronică de rinichi.

Materialele sunt disponibile în limbile engleză, spaniolă, rusă și română pe website-ul oficial al B. Braun Avitum, www.bbraun-dialysis.com, la secțiunea informații despre dializă și pe website-ul EDTNA/ERCA, www.edtnaerca.org.

Despre B.Braun - Avitum

B.Braun Avitum este subsidiara din România a concernului german cu acelaşi nume, lider mondial în domeniul tratamentului extracorporeal al sângelui. La finalul anului 2014 Grupul B.Braun înregistra peste 50.000 angajaţi în 61 de state şi investea peste 1 miliard de euro în cercetare.

În România compania B|Braun Avitum a intrat din anul 2004, cu investiţii directe de peste 15 milioane de euro şi a reuşit să se poziţioneze ca jucător major al pieţei româneşti de produse şi servicii pentru dializă. În acest moment, B|Braun Avitum operează 10 centre de dializă proprii, situate în Timişoara, Târgu Mureş, Sighişoara, Botoşani, Sfântu Gheorghe, Târgu Jiu, Reșița, Suceava, Arad și Cluj.

Despre EDTNA / ERCA

A fost înființată în anul 1971 pentru a răspunde nevoilor speciale a asistentelor medicale și altor profesionisti care tratează pacienții cu afectare renală.

De atunci, Asociația a devenit unul dintre cele mai importante forumuri din Europa pentru schimbul de informații și de experiență pentru orice membri ai echipei de îngrijire a pacienților cu afectare renală.

EDTNA / ERCA are 2300 de membri, din 72 de țări.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro