Într-o societate modernă, care ne obligă să trăim pe repede-înainte, stresul se răspândeşte precum un virus. Majoritatea adulţilor susţin că acest flagel a avut în timp un impact negativ asupra sănătăţii lor fizice şi psihice. Iar consecinţele pot fi dezastruoase: sistemul imunitar scade, suntem predispuşi la insomnie şi chiar la boli de inimă

 Pentru a câştiga teren în faţa „contagiosului” fenomen, un psiholog din Galaţi a decis să promoveze terapiile alternative construind o piramidă unică în Europa, în care pacienţii să se trateze prin relaxare. Stelian Chivu este pasionat de autocunoaştere. A călătorit în întreaga lume şi de fiecare dată a adus acasă cristale vechi de mii de ani. Cu ajutorul acestora, psihologul pune în practică tratamente specifice tibetanilor şi şamanilor.

Odată ce ai intrat în piramidă, Stelian Chivu va stabili în urma unui consult ce trebuie făcut pentru ca tu să îţi regăseşti echilibrul.

„Ştiţi cât de multe persoane sunt stresate tocmai din cauza unui foarte mare număr de gânduri. Ei bine, este o modalitate prin care, cu ajutorul sunetelor se poate face tratament şi identificarea zonelor tensionate, zone care, cu ajutorul acestei piramide se pot echilibra. De exemplu, şi emisferele pot fi echilibrate. Suntem în piramidă, suntem înconjuraţi de 210.000 de cristale, toate acestea ducând la echilibrarea persoanei în cauza. Cine stă într-o piramidă se reprogramează, se resetează, reîntinereşte. Omul, pe parcursul timpului începe să acumuleze tot felul de programe, pozitive sau negative.  Din păcate tot mai multe sunt negative. Piramida are rolul de a reseta”, a explicat psihologul Stelian Chivu.

Cum a început totul

„În momentul în care am făcut această piramidă dublă, suspendată, am avut dorinţa de a cerceta dacă există sau nu efectul de piramidă. Am urmărit să demontăm o legendă care spune că o piramidă simplă proiecteaza sub ea o altă piramidă. Din acest punct de vedere, această piramidă poate fi numită şi laborator, pentru că fiind suspendată, se poate vedea de jur împrejurul ei. Un alt aspect, se spune despre Brâncuşi că ar fi vrut să construiască Coloana Infinitului din piramide duble, dar nivelul tehnic de atunci nu îi permitea. În prezent am format practic o coloană a infinitului din piramide duble, avem un şir de şapte piramide, cea mai mare având 49 de metri ca bază. Vedeţi, suntem într-o piramidă dublă, cu trei punţi având o latură de şapte metri, având o platformă care urcă şi coboară, tocmai pentru a putea  analiza din orice zonă, din orice unghi, punctul de maximă energie despre care se tot vorbeşte”, ne-a mărturisit psihologul Stelian Chivu.

„Sunt situaţii în care anumite persoane sunt extrem de stresate. Stresul se adună în zona abdominală, care corespunde glandelor endocrine. Acestea pot fi echilibrate cu acest sunet din piramidă. Este vorba de suprarenale, care pot fi „masate” cu acest tip de sunet”, ne-a povestit psihologul Cristian Chivu în timp ce făcea demonstraţii pe o pacientă.

Emoţiile noastre sunt de asemenea responsabile de starea de spirit pe care o avem. Psihologul Stelian Chivu îşi doreşte ca invenţia sa să ducă la scăderea numărului de vizite la medic.

„Piramida este ca o psihoterapie care reuşeşte să plieze, să descarce şi să îi ofere celui care o foloseşte exact energia de care el are nevoie. Aici nu vorbim de mintea umană a unui medic, a unui psiholog, ci pur şi simplu vorbim despre inteligenţa mamei natură şi ştim că aceasta niciodată nu greşeşte. Iată de ce această piramida poate fi un ajutor de nădejde şi pentru medic, dar şi pentru psihoterapeut”, a explicat psihologul Stelian Chivu.

Primele efecte terapeutice ale piramidei, testate chiar de către cei care au construit-o

„Sudorul care a sudat în această perioadă avea o migrenă de care nu mai scăpa de vreo doi, trei ani. După câteva zile de lucru în piramidă mi-a spus că nu îl mai doare capul”, a mărturisit psihologul Stelian Chivu.

În urma unei consultaţii, psihologul a stabilit că pacienta sa are nevoie de vital, iar cristalele pure sunt cele care o vor echilibra pe femeie.

„Pun o baghetă cu două vârfuri de florit într-o mână, şi o baghetă dintr-un cristal foarte pur în cealaltă mână. Asta arată că din palmă începe să circule un alt fel de informaţie. Ea mai are nevoie de vital. Punând cristalele pe picior, îi permitem persoanei să se alimenteze cu energie de la pământ”, a explicat psihologul Stelian Chivu.

Gălăţenii care au încercat deja tratamentele alternative ale psihologului gălăţean spun că în interiorul piramidei şi-au îmbunătăţit starea de sănătate.

„Când nu există efecte adverse, atunci vii cu toată inima spre această zonă. În momentul în care mai ai curajul şi mai şi încerci, atunci începi încet, încet, să vezi care sunt rezultatele, rezultate care se obţin fără durere. Am venit aici pentru că aveam o afecţiune a sistemului digestiv şi a căilor renale. Sunt la a unsprezecea şedinţă. Nu doar că mă simt mai bine, dar analizele concrezitează acest lucru. Aici reuşeşti să laşi la uşă problemele de zi cu zi şi te laşi pur şi simplu pradă energiilor care te pătrund în momentul respectiv. Am remarcat şi o regenerare a întregului organism. Suntem energie şi automat energiile care vin din afară ne afectează, fie că sunt pozitive sau negative”, a mărturisit Mariana, o pacientă.

Medicii nu ştiu încă ce efect poate avea o asemenea piramidă asupra sănătăţii.

„Cu certitudine cunoaştem efectul de piramidă. A fost studiat de mii de ani şi folosit în multe aplicaţii tehnologice. În piramidă se acumuleaza energie, iar acest efect se foloseşte ca şi metodă terapeutică pentru anumite afecţiuni. De asemenea, cristalele sunt bine cunoscute că au efect terapeutic datorită magnetismului şi încărcării energetice pe care o posedă, iar prin vibraţiile pe care le produc au influenţă asupra diverselor organe ale omului. Dar efectul cumulativ între efectul de piramidă şi acţiunea terapeutică a cristalelor nu este bine cunoscută. Trebuie să aşteptă, o perioadă în care să se facă anumite studii populaţionale, ca să vedem pe ce afecţiuni poate acţiona această piramidă, care pot fi beneficiile şi să ştim acolo unde influenţează negativ o anumită patologie umană”, a declarat doctorul Valentin Boldea, medic la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.

Piramida psihologului Stelian Chivu a fost construită timp de patru ani şi până în acest moment este unică în Europa.

„Piramida are rolul de a reseta, de a echilibra energia. Efectele asupra plantelor, asupra fructelor, asupra apei, în special asupra omului au rolul de a reîntineri, de a vindeca”, a declarat psihologul.

În această toamnă, piramida de la Galaţi a fost omologată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.
În perioada următoare, inventatorul acestei piramide va prezentala la Galati, printr-o serie de demonstraţii practice un generator de energie de tip zero. Acest aparat va acţiona asupra corpului uman tot prin intermediul cristalelor, dar şi al câmpului magnetic.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro