Norme Coca 2023 - 2024

 

Acuzatii grave de malpraxis la Radauti. Familia unui tanar de 19 ani sustine ca medicii din oras nu l-au ingriit cum trebuie, iar baiatul a murit cu zile, in floarea varstei.

Dupa examenul de bacalaureat, a mers la spital cu dureri de burta. Doctorii i-au dat calmante si l-au trimis acasa, iar a doua zi a murit in bratele mamei, din cauza unui blocaj intestinal, dupa cum arata autopsia.

Ilie terminase liceul anul trecut, iar acum voia sa dea Bac-ul. S-a pregatit temeinic si visa sa urmeze o facultate. Miercuri, la a doua proba a examenului, s-a plans de dureri puternice in abdomen. Mama l-a dus la medicul de familie, care l-a trimis la Camera de Garda a Spitalului Judetean de Urgenta din Radauti, Suceava.

Nicolae Carcea, bunicul baiatului: "Acolo i-a facut niste analize si i-a spus ca e bun pentru orice, sa vina acasa. L-a trimis acasa. I s-a facut rau acasa, luand pastile, dar nu le-a luat pe toate, 2-3 daca a luat. I s-a facut rau baiatului a 2-a zi si a murit in mainile noastre, aici in casa."

Familia sustine ca Ilie putea fi salvat daca medicii nu l-ar fi tratat cu superficialitate.

Dorina Mutescu, mama baiatului: "Trebuia sa-l vada la ecograf si sa-l opreasca daca a vazut ca e ceva mai rau, sa-l opreasca la spital. Si nu sa-l trimita acasa si a 2-a zi sa moara in mainile mele. Nicio problema, niciodata nu a avut nicio problema, nici de stomac, nici nimic, nici nu a fost internat."

Necropsia a aratat ca baiatul de 19 ani a murit din cauza unei ocluzii intestinale, adica blocarea intestinelor cauzata cel mai adesea de inflamatii interne. Ilie era un baiat ambitios. Voia sa-si faca un rost in viata si sa-si ajute familia.

Valeria Carcea, bunica baiatului: "Spunea ca el nu se lasa asa, trebuie sa faca o facultate."

Ionut Epureanu, inspector principal IPJ Suceava: "Politistii s-au autosesizat in legatura cu decesul unui tanar de 19 ani. In aceasta cauza nu au fost identificate antecedente medicale, politistii au demarat o ancheta si au dispus efectuarea unei necropsii."

Familia vrea sa faca plangere la Colegiul Medicilor. Contactata, conducerea spitalului din Radauti a declarat ca va comenta cazul saptamana viitoare.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro