Serviciile medicale în Compartimentul Primirii Urgențe din cadrul Spitalului Beclean sunt asigurate de personalul medical din spital și nu de un medic specializat în medicina de urgență. Aceasta este una dintre neregulile descoperite de controalele Ministerului Sănătății desfășurate în luna martie.

Ministerul Sănătății, prin Inspecția Sanitară de Stat, a desfășurat în luna martie controale care au vizat peste 350 de spitale din întreaga țară. În urma controalelor s-a decis suspendarea activității în trei cazuri.

O problemă majoră s-a constatat și în Bistrița-Năsăud, mai exact la spitalul din Beclean. Potrivit raportului făcut public de Ministerul Sănătății, Compartimentul Primiri Urgențe, din cadrul Spitalului Municipal Beclean, funcționează fără medici.

„Serviciile medicale în CPU sunt asigurate de personalul medical din spital. Postul a fost scos la concurs, dar nu s-a prezentat nimeni. Singura persoană interesată este un medic de familie, care însă nu are curs de pregătire în domeniul urgențelor medicale, conform legislației în vigoare. Având în vedere că și la serviciul de ambulanță din zonă nu este încadrat niciun medic, nu s-a dispus suspendarea activității CPU pentru a asigura asistența medicală de urgență în zonă”, precizează reprezentanții Ministerului Sănătății în raportul făcut public.

Nu doar spitalul din Beclean are probleme cu medicii, ci și cel din Năsăud, care nu mai are linie de gardă pe specialitatea Pediatrie, cel puțin deocamdată. Aceasta este suspendată temporar, începând cu data de 26 aprilie, până când doi medici din cei trei care asigurau garda revin din concediu....citeste mai departe

Autor Bianca SARA

Sursa

Foto .bistriteanul.ro

 

 

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro