Norme Coca 2023 - 2024

Un studiu realizat în SUA arată că anual, la nivel global în jur de 12 milioane de persoane care au nevoie de tratament în ambulatoriu primesc un diagnostic greşit. Cercetătorii avertizează că un diagnostic greşit poate înrăutăţi şi mai mult starea de sănătate a pacientului.

În fiecare an, cel puţin o persoană din 20, care necesită un tratament în ambulatoriu, adică poate să îşi urmeze tratamentul acasă fără a fi internată, primeşte un diagnostic greşit. Concluzia vine în urma unui studiu care a fost publicat în cel mai recent număr al revistei BMJ Quality & Safety şi preluat de Fox News.

Rezultatele vin după o reevaluare a altor trei studii care au avut drept obiectiv analizarea acurateţii diagnosticelor puse în cazul persoanelor care au nevoie de tratament în ambulatoriu, iar datele arată că în jur de 5% dintre acestea primesc un diagnostic greşit.

Astfel, cercetătorii estimează că, în fiecare an, o persoană din 20 primeşte un diagnostic greşit, iar la nivel mondial acest lucru înseamnă că anual 20 de milioane de persoane primesc un diagnostic greşit.

Datele studiului mai arată că jumătate dintre aceste persoane primesc un tratament care le agravează şi mai mult starea de sănătate. „Un diagnostic greşit afectează starea de sănătate a unui pacient şi aşa deteriorată. Există cazuri în care un astfel de diagnostic poate avea un impact major asupra stării lui de sănătate”, a spus dr. Hardeep Singh, cercetător la Centrul Medical Michael E. DeBakey VA din Houston, Texas.

Sursa

Descoperire ştiinţifică! Românii bolnavi se trag din români sănătoşi care au mers la un control medical!

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro