Norme Coca 2023 - 2024

Uniunea Europeană donează 30 milioane de euro pentru lupta împotriva Ebola în Africa de Vest, a anunţat joi la New York Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, ceea ce creşte totalul finanţării UE la 180 milioane de euro, relatează DPA.

Barroso a anunţat în cadrul unei reuniuni privind Ebola în marja Adunării generale a ONU că UE va stabili 'un centru operaţional' pentru evacuări medicale şi tratament pentru angajaţii din domeniul sănătăţii.

Franţa a promis la rândul ei acordarea a 70 milioane euro pentru efortul internaţional de combatere a virusului Ebola, a anunţat ministrul de externe, Laurent Fabius. 'Aceasta nu este o epidemie, este un dezastru', a declarat ministrul francez.

Febra hemoragică Ebola s-a soldat cu 2.917 morţi în Africa de Vest din cele 6.263 de cazuri depistate, conform ultimului bilanţ făcut public joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi valabil pentru data de 21 septembrie.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro