Norme Coca 2023 - 2024

Uniunea Națională a Studenților din România va demara miercuri o campanie de donare de sânge în 14 centre universitare, a declarat marți pentru AGERPRES liderul organizației studențești, Șeila Abdulamit.

Foto: (c) ALEX MICSIK/AGERPRES ARHIVĂ

"Vrem să atragem cât mai mulți donatori, în special din rândul tinerilor și, de ce nu, să le creeze un obicei de a dona în mod regulat sânge. În această perioadă spitalele românești se confruntă cu o criză de sânge fără precedent, motiv pentru care noi am decis să venim în sprijinul Ministerului Sănătății și să organizăm o campanie națională de donare de sânge. Persoanele care vor să doneze sânge se vor prezenta la sediile centrelor de transfuzii sau la spitalele unde se colectează sânge", a afirmat președintele UNSR.

Potrivit reprezentantului UNSR, campania se adresează în mare parte tinerilor, dar în același timp sunt așteptați la centrele de transfuzii toții cei care vor să facă o faptă bună.

Astfel, studenții și cei care vor să doneze sânge se vor putea întâlni miercuri pentru a merge să doneze sânge: în București — la podul Maxx din Regie, la ora 8,30, în Timișoara — în fața Spitalului Județean Timișoara la ora 8,00, în Ploiești — Centrul De Transfuzie Sanguină Prahova, la ora 9,00, Pitești — Aleea Canzino, la ora 9,00, Galați — Centrul Regional de transfuzii sangvine, la ora 9,00, Târgu Jiu — la sediul LSUCB, la ora 8,30, Buzău — în fața centrului de transfuzii Buzău, Târgoviște — Spitalul Municipal Târgoviște, la ora 9,00, în Craiova — în fața Spitalului Municipal nr. 1 Craiova, ora 9,00. AGERPRES/(AS-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro