Stimati colegi

Avand in vedere clarificarile solicitate de dumneavoastra referitoare la vaccinul Hexaxim distribuit in cadrul PNI catre cabinetele medicilor de familie va comunicam urmatoarele :

In baza Acordului Cadru de Furnizare de vaccin hexavalent incheiat intre MS si SC POLISANO SA, in luna inauarie 2016 a fost incheiat primul contract subsecvent pe anul 2016 pentru furnizarea de vaccin hexavalent sub denumirea de HEXAXIM, destinat initial pietei din Kazakstan.

Produsul Hexaxim este acelasi cu vaccinul HEXACIMA livrat anterior de furnizor pentru MS, dar pentru ca acesta a fost initial destinat pentru piata non europeana a fost achizitionat prin procedura de nevoi speciale conform prevederilor Legii 95/2006, Produsul fiind autorizat de ANMDM in baza Autorizatiei pentru furnizarea de medicamente pentru nevoi speciale nr. 185/30.12.2015.

Furnizorul a livrat conform prevederilor contractuale catre DSP judetene si a municipiului Bucuresti atat dozele de vaccin repartizate cat si Scrisoarea metodologica pentru profesionisti realizata sub coordonarea ANMDM.

DSP judetene si a municipiului Bucuresti au obligatia de a distribuii odata cu vaccinul si aceasta scrisoare de recomandare cat si prospectul produsului tradus in limba romana.

Precizarea “Acest medicament face obiectul unei monitorizări suplimentare. Acest lucru va permite identificarea rapidă de noi informaţii referitoare la siguranţă. Profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice reacţii adverse suspectate. Vezi pct. 4.8 pentru modul de raportare a reacţiilor adverse.” Care este inscris pe RCP vaccinului HEXAXIM se aplica in cazul tuturor produselor biologice autorizate la nivel national de ANMDM sau european si nu constituie motiv de ingrijorare sau refuz al administrarii vaccinarii. Precizam ca aceeasi atentionare este  precizata si pe vaccinul HEXACIMA.

Avand in vedere solicitarile dvs va rugam sa ne semnalati acolo unde DSP judetene nu au transmis toate documentele aferente vaccinului si va rugam sa informati toti colegii dvs Medici de familie ca vaccinul Hexaxim indeplineste toate conditiile de siguranta si eficacitate, conform reglementarilor europene in domeniu.

Va stam la dispozitie cu orice alte informatii suplimentare.

 

Documente atasate pentru descarcare 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro