Compartimentul de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Huşi a fost închis definitiv, miercuri, după ce singurul medic specialist angajat pe post şi-a dat demisia, în timp ce secţiile de Pediatrie şi Terapie Intensivă funcţionează cu câte un medic, unul dintre aceştia fiind pensionar.

Spitalul Municipal Huşi, care deserveşte peste 70.000 de locuitori din judeţele Vaslui şi Iaşi, se confruntă cu o criză acută de medici specialişti, ceea ce a dus la funcţionarea cu sincope a unor compartimente şi secţii, unde nu se mai poate asigura nici măcar o linie de gardă după programul normal de lucru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) a fost închis definitiv de conducerea unităţii medicale, după ce singurul medic specialist angajat pe post în toamna anului trecut, în urma morţii suspecte a unei fetiţe de patru ani, şi-a dat demisia din cauza unui conflict cu un alt medic din spital.

Totodată, secţiile de Pediatrie şi Terapie Intensivă (ATI) funcţionează cu câte un singur medic, cel anestezist fiind şi pensionar, în condiţiile în care ar trebui să existe câte trei specialişti în fiecare dintre aceste secţii.

"Din păcate, criza de medici se adânceşte şi, în ciuda solicitărilor făcute la forurile superioare, nu am primit niciun răspuns favorabil. Acum, aşa cum s-a întâmplat şi în toamnă, când CPU a mai fost închis o dată, urgenţele sunt direcţionate către Spitalul Judeţean Vaslui. Probleme există şi pe alte secţii, unde lucrurile se complică cu adevărat atunci când singurul medic care există, cum este cazul la Pediatrie şi Terapie Intensivă, pleacă în concediu”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.

În urmă cu mai puţin de o lună, directorul medical al Spitalului Huşi, Emad Wassouf, şi-a dat demisia din funcţie şi s-a angajat la o altă unitate medicală din ţară. În toamna anului trecut, fostul şef al CPU Gabriela Ababei a renunţat la post şi a plecat din spital, locul său fiind luat de către medicul Gabriel Olaru, care şi-a dat demisia la începutul acestui an.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro