Norme Coca 2023 - 2024

O singură donare de sânge poate salva trei vieţi. Dacă decideţi să donaţi sânge, o puteţi face la oricare dintre centrele de recoltare din oraşul dumneavoastră.

Pentru a putea dona sânge trebuie să aveţi între 18 şi 62 de ani şi o greutate corporală peste 50 de kilograme. Trebuie să aveţi tensiune arterială normală şi să nu fi suferit în ultimele luni intervenţii chirurgicale. De asemenea, intervalul dintre două recoltări trebuie să fie de minimum două luni.

Femeile însărcinate sau în perioada de lăuzie nu au voie să doneze sânge. De asemenea, nu este permis să donaţi sânge dacă aţi avut hepatită, TBC, sifilis, malarie, ulcer, diabet zaharat sau boli de inimă.

Înainte cu cel puţin 24 de ore de a dona, nu aveţi voie să consumaţi grăsimi sau băuturi alcoolice, sunt recomandate gustările uşoare.

Dacă donaţi sânge nu sunteţi remuneraţi, dar aveţi cateva de beneficii. O serie de analize gratuite, o zi liberă în cazul angajaţilor cu carte de muncă, bonuri de masă şi o reducere la transportul în comun.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro