Premiera la Centrul Medical Nova Vita 

În cadrul Centrului Medical Nova Vita, în data de 11 iunie 2014 s-a utilizat pentru prima dată terapia laser GreenLight în tratamentul adenomului de prostată.

Terapia cu laser GreenLight  este o alternativă minim invazivă la intervenţiile chirurgicale tradiţionale (TURP), fiind cea mai eficientă terapie cu laser, cu recuperare mai rapidă (menţinerea sondei uretro - vezicale în medie 24 de ore) şi mai putine efecte secundare, nu necesită spitalizare, fluxul urinar este restabilit aproape imediat, nu are impact negativ asupra vieţii sexuale.

Această procedură a fost realizată de Dr. Călin Chibelean, medic primar urolog, colaborator al centrului medical Nova Vita, si unul dintre puţinii medici antrenaţi în Romania pentru efectuarea acestei tehnici.

Tratamentul cu laser GreenLight este o terapie prin care se vaporizează ţesutul prostatic ce blochează orificiul de evacuare a vezicii urinare. Această vaporizare se realizează sub anestezie rahidiană sau generală, introducându-se un cistoscop în uretră până la nivelul prostatei. Fibra laser este ghidată la suprafaţa glandei şi ţesutul prostatic este apoi vaporizat rapid şi uşor.

Procedura poate fi utilizată şi în cazul pacienţilor aflaţi sub tratament antiagregant sau anticoagulant - de exemplu cei care sunt purtători de pacemaker, defibrilator sau neurostimulator.

Odată cu realizarea acestei intervenţii, Centrul Medical Nova Vita devine primul centru medical din Transilvania care utilizează acest tip de terapie în cazul pacientilor cu adenom de prostată.

Centrul Medical Nova Vita
Dr. Dragoş Popa, Director Medical
Emilia Ştefan, Specialist Marketing

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro