Norme Coca 2023 - 2024

Societatea de Naţională de Medicina Familiei, Universitatea de Vest "Vasile Goldiș" Arad şi Asociaţia Societatea Medicilor de Medicina Femiliei - Medicina Generală Arad şi Patronatul Medicilor de Familie Arad, organizează, în perioada 11-13 septembrie 2014, în Campusul Universitar "Vasile Goldiş", în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Arad, Colegiul Medicilor, Spitalul Clinic de Urgenţă, Ordinul Moaşelor şi Asistentelor Arad, SMF Bihor, SMF Hunedoara, SMF Caraş Severin şi SMF Timişoara, cea de-a V-a ediţie, a Conferinței Regionale "Medicina de Familie - prezent şi perspective".

La conferinţă vor participa lectori de marcă Timiş, Bihor, Caraş-Severin, Alba, Hunedoara, Cluj Napoca, Satu Mare, Maramureş.

La deschiderea manifestării au participat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest "Vasile Goldiş", Nicolae Ioţcu - preşedintele Consiliului Judeţean Arad, dr. Laura Nicolescu, director al DSP Arad, dr. Teodora Olariu, directorul spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, medici de familie din Arad, Timiş, Bihor, Caraş-Severin, Alba, Hunedoara, Cluj Napoca.

"Este a V-a ediție pe care o organizăm în Arad și sperăm să devină o tradiție din punctul acesta de vedere. Având în vedere buna colaborare pe care o avem cu Universitatea de Vest "Vasile Goldiș" ne dorim să continuăm organizarea acestor evenimente, care sunt dedicate în special medicilor de familie. Conferința regională "Prezent și perspective" va aduce multe noutăți în ceea ce privește partea științifică a medicinei de familie. Colaborarea dintre Universitatea de Vest "Vasile Goldiș" și Patronatul Medicilor de Familie a fost, până în prezent, una model și vom continua în același fel. Avem întreg sprijinul universității, atât în ceea ce privește partea de logistică a conferinței, precum și partea de prezentări științifice, susţinute în mare parte de cadre ale Universităţii de Vest "Vasile Goldiş". Noi, ca arădeni, cu o Universitate tânără, suntem mândri că am reușit să ajungem la o ediție mic jubiliară cu numărul V, în organizarea unor conferințe regionale. Această conferință regională a medicilor de familie se desfăşoară în parteneriat cu Universitatea de Vest "Vasile Goldiș", căreia trebuie să îi mulțumim pentru tot sprijinul pe care ni l-a acordat, atât din punct de vedere al informaţiilor și al prezentării noutăților din lumea medicală, cât și pentru sprijinul logistic acordat manifestării. Noi sperăm ca, în urma acestei manifestări și a celor pe care le mai organizăm, să reușim să creștem interesul și cunoștințelor medicale ale colegilor noștri, medicii e familie. La urma urmei, în capătul de linie, beneficiarul principal al acestor manifestări științifice va fi pacientul", a declarat Adrian Dărăbanţiu, președintele Patronatului Medicilor de Familie.

Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad, a precizat: "Ne bucură această întâlnire, mai ales pe noi, Consiliul Județean, care în momentul de față administrăm cea mai mare parte a sistemului de sănătate din judeţul Arad. Medicii de familie reprezintă infrastructura necesară unui act medical eficient și de aceea le mulțumim pentru ceea ce fac. Se bucură de susținerea noastră mai ales că în momentul de față un medic de familie are în jur de 2000 de pacienți pe care îi gestionează. De asemenea, trebuie spus că România în continuare se confruntă cu un sistem birocratic care creează probleme medicilor de familie și nu numai. Le urez succes medicilor în tot ceea ce fac, să fie parteneri loiali cetățenilor județului Arad".

Prof. univ.dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG, a declarat că, "Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" este unul dintre organizatorii conferinţei, iar cadrele Facultăţii de Medicină participă la eveniment cu lucrări de specialitate. Vom menține aceeași legătură bună cu medicii de familie, care dorim să crească și să se îmbunătățească de la an la an, prin astfel de manifestări și lucrări comune. În numele conducerii Universității de Vest Vasile Goldiş şi al Facultății de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară și al meu personal, felicit organizatorii şi le doresc succes".
Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro