Norme Coca 2023 - 2024
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui a decis ca toate cabinetele medicale din incinta Ambulatoriului de Specialitate (Policlinica) să fie încălzite numai câteva ore, dimineaţa, în ciuda temperaturilor extreme de scăzute din ultimele zile.Pentru a preîntâmpina consumul din alte surse, managerul spitalului, Ana Rinder, a înaintat o circulară angajaţilor din cadrul Policlinicii ameninţându-I cu amendarea şi confiscarea aparatelor de încălzire, în cazul în care vor fi prinşi că folosesc aeroterme sau calorifere electrice pentru a se încălzi în intervalul de timp În care căldura este sistată.
627x0

Vă informăm că începând cu data de 20.10.2014, se va furniza căldura în intervalul orar 7.00 – 11.00, este interzisă folosirea de alte mijloace de încălzire suplimentară, în afara celor care sunt reglementate prin documentaţia tehnică conform art. 19, 20, 21, 22, din ordinul 146/2013. Aparatele de încălzire suplimentare care vor fi găsite în funcţiune vor fi confiscate, retrase la magazia unităţii şi se vor aplica amenzi conform legilor în vigoare”, se arată în adresa înaintată cadrelor medicale care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Policlinicii Vaslui

Decizia i-a revoltat pe medici care spun că astfel de ameninţării mai primeau în timpul facultăţii de la administratorii de cămine. Cadrele medicale spun că nu atât confortul lor este în joc, cât cel al bolnavilor care tremură de frig atunci când se dezbracă pentru a fi consultaţi.

Conducerea spitalului, pune, însă, economia la căldură pe seama bugetului insuficient. Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui beneficiază de un buget lunar de aproximativ 4,5 milioane lei, din care 85% reprezintă numai cheltuieli de personal. Restul banilor sunt alocaţi pentru medicamente, material sanitare şi utilităţi. Sumele sunt însă mult sub necesar, bolnavii care sunt internaţi fiind nevoiţi să şi cumpere cea mai mare parte din medicamentele prescrise de medici în schemele terapeutice.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro