Norme Coca 2023 - 2024
Vaccinul împotriva maladiei Alzheimer dezvoltat de compania biotehnologică Araclon Biotech a intrat în faza testării clinice în Spania pe 24 de persoane afectate, potrivit EFE, care precizează că anuntul a fost făcut cu ocazia recentei inaugurări la Zaragoza (est) a noului sediu al companiei.Araclon Biotech lucrează la dezvoltarea de noi terapii si metode de diagnosticare pentru boli neurodegenerative, în special Alzheimer, maladie pentru care are, într-o stare foarte avansată, un test de diagnosticare timpurie si a început deja faza clinică a vaccinului, potrivit directorului său stiintific, Manuel Sarasa.

Într-o primă etapă, de circa un an si jumătate, care se va încheia în 2015, se va analiza toleranta fată de produs, a spus Manuel Sarasa. În etapa următoare, de circa doi ani, se vor testa diferite doze tinându-se cont de gradul de stimulare a sistemului imunitar al pacientilor si se vor elabora mai multe protocoale. Va urma o nouă etapă, de circa trei ani.

Directorul stiintific al Araclon Biotech a subliniat că principalul proiect al acestei companii este de ‘a termina cu maladia Alzheimer’, ceea ce va necesita contributia unor oameni de stiintă, medici, companii farmaceutice, asociatii si oameni politici.

Agerpres

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro