Sursa

Epidemia de rujeolă din România este doar prima dovadă că scăderea numărului persoanelor care se vaccinează are consecinţe grave. În condiţiile în care acoperirea vaccinală a scăzut mult, medicii vorbesc despre reapariţia unor boli grave: poliomielita, difteria, tetanosul, cu evoluţie potenţial severă sau cu preţul supravieţuirii cu sechele grave ce implică efort şi costuri imense în terapia de recuperare şi integrare în societate. Boli care nu au mai provocat epidemii ani la rând reapar acum în România. Cauzele sunt multiple, dar principala explicaţie o reprezintă scăderea dramatică a persoanelor care beneficiază de vaccinurile salvatoare. Tot prin vaccinare poate fi prevenită şi gripa sezonieră, o boală adeseori subestimată, confundată cu banala răceală , dar extrem de contagioasă: poate îmbolnăvi pe oricine şi poate atinge proporţii epidemice.

Cine trebuie să se vaccineze împotriva gripei Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă vaccinarea antigripală anuală pentru persoanele cu vârste cuprinse între 6 luni  şi 64 de ani şi care sunt în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficientei umane (HIV), toate persoanele cu vârste de peste 65 de ani,  gravidele,  medicii, cadrele sanitare medii şi personalul auxiliar.

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro