Norme Coca 2023 - 2024

Un vaccin experimental contra Ebola elaborat în SUA a trecut cu succes primele teste pe oameni, fără a produce reacții secundare grave, anunță joi EFE și AFP.

Foto: (c) eFRAN AFONSO / XINHUA ARHIVA

Conform unui studiu publicat în revista 'New England Journal of Medicine', testele clinice au început în luna septembrie, au fost efectuate pe 20 de voluntari, iar rezultatele lor sunt suficient de promițătoare pentru a justifica o a doua etapă, cu mii de participanți, în Africa de Vest, regiune în care s-a declanșat și care este cea mai afectată de actuala epidemie de Ebola.

Vaccinul folosit — ChAd3, dezvoltat de Institutul de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), din statul american Maryland, și laboratoarele britanice GlaxoSmithKline (GSK) — folosește un virus al răcelii comune modificat genetic cu mici cantități de virus Ebola.

Toți cei 20 de voluntari vaccinați au dezvoltat anticorpi contra Ebola și numai doi dintre cei care au primit cea mai mare doză de vaccin au avut febră pentru o scurtă perioadă de timp.

Președintele american, Barack Obama, intenționează să viziteze, marțea viitoare, clinica în care s-au realizat testele și să-și sporească presiunile asupra Congresului SUA pentru a aproba, înainte de sfârșitul acestui an, suma de 6,18 miliarde de dolari solicitată de guvern pentru a combate extinderea acestei maladii.

Numărul deceselor cauzate de epidemia de febră hemoragică Ebola se ridică la 5.689 dintr-un număr total de 15.935 persoane infectate cu acest virus, potrivit celui mai recent bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) dat publicității miercuri.

AGERPRES/(AS — autor: Cristina Mac, editor: Tudor Martalogu)

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro