Cei care vor să se bronzeze în această vară ar trebui să se oprească – să caute umbra, să poarte o pălărie şi să apeleze la cremele de protecţie – dar indiferent ce ar face, să se ţină departe de saloanele de bronzat, avertizează biroul chirurgului general al SUA.

Într-un raport lansat recent de chirurgul general, cancerul de piele este o ‘problemă majoră de sănătate publică’, iar expunerea excesivă la raze ultraviolete, în saloanele de bronzat sau la soare, este o cauză majoră a acestui tip de cancer.

Avertizarea survine la doar două luni după ce o agenţie americană responsabilă cu reglementarea în domeniul medical, Food and Drug Administration, a anunţat că va solicita în curând ca lămpile şi paturile de bronzat să fie prevăzute cu etichete care să recomande ca acestea să nu fie folosite de persoane mai tinere de 18 ani.

Potrivit noului raport, numărul de cazuri de cancer de piele, spre deosebire de alte tipuri de cancer, continuă să crească în SUA. Aproape 5 milioane de persoane din Statele Unite sunt tratate pentru cancer de piele în fiecare an, la un cost de 8,1 de miliarde de dolari. Aproximativ 63.000 de cazuri sunt cazuri de melanom (cea mai gravă formă), iar 6.000 dintre acestea sunt legate direct de bronzatul la salon.

sursa: agerpres

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro