Norme Coca 2023 - 2024

VASILE ASTĂRĂSTOAE, președintele Colegilor Medicilor,  a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru conflict de interese. În acest caz,  ANI a constatat că Vasile Astărăstoae s-a angajat pe sine și pe fiica sa în mai multe proiecte europene derulate chiar de instituțiile pe care le conduce.

VASILE ASTĂRĂSTOAE cumula patru funcții publice, pe langă poziția de profesor universitar, informează hotnews.ro. În urma deciziei Înaltei Curți, ANI va solicita săptămâna  viitoare revocare lui Vasile Astarastoae din functia de președinte al Colegiului Medicilor din România și cea de rector al Universității de Medicină și Farmacie din Iași.

VASILE ASTĂRĂSTOAE nu mai are nicio cale de atac în instanță a deciziei judecătorilor.

VASILE ASTĂRĂSTOAE a semnat din poziția de rector UMF Iași și director al Institutului de Medicină Legală din Iași 10 contracte de muncă în care se angaja pe sine și pe fiica sa, Daniela Astărăstoae.

Valoarea serviciilor prestate de cei doi conform acestor contracte este de aproximativ 50.000 de Euro, bani ce vor trebui returnați în urma deciziei ICCJ. Din echipa proiectului mai făcea parte și dr. Dragoș Pieptu, prorector al Universității de Medicină și Farmacie Iași.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro