Norme Coca 2023 - 2024

Vasile Cepoi, vicepresedintele Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor (CONAS), a anuntat in cadrul unei conferinte ca dupa finalizarea procesului de acreditare a spitalelor din Romania va fi implementat inclusiv un sistem de acreditare la nivelul celorlati furnizori de servicii medicale, incepand cu medicina de familie.

“Populatia se plange in general de calitatea serviciilor de sanatate. Institutia pe care o conduc are ca misiune sa imbunatateasca calitatea acestor servicii.

Vom desfasura actiuni de implementare a managementului calitatii la toate categoriile de furnizori de servicii medicale incepand cu medicina de familie.

La aceasta data cel mai mare consumator de fonduri din sistemul de sanatate este spitalul si presiunea asupra spitalelor este foarte mare. In fiecare an spitalele realizeaza un numar de internari mai mare decat cel decontat de CNAS. Acest fapt genereaza un risc pentru pacienti.

Presiunea pe spitale apare pentru ca celelalte sectoare nu sunt eficace”, a declarat Vasile Cepoi.

 

Un raspuns la “Vasile Cepoi: Managementul calitatii va fi implementat inclusiv la nivelul medicilor de familie”

 1. cmlascu

  Falsa acuzatie despre medicul de familie, spitalele interneaza tot ce pot, actualul sistem DRG ii obliga sa interneze la greu, sa caute diagnostice suplimentare care sa le creasca valoarea serviciului.

   

  Sursa

  Foto : Mediafax

 • Newsletter


 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro