Norme Coca 2023 - 2024

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au demarat o serie de cercetari care vizeaza licitatiile derulate de Ministerul Sanatatii in vederea achizitionarii unor ambulante. In schema este implicat fondatorul SMURD, medicul Raed Arafat, medicul iesean Vasile Cepoi, dar si miliardarul Dan Vasile Gorgan, patronul firmei Deltamed SRL si bun prieten din studentie cu secretarul de stat.

Neregulile au fost depistate de Controlul Financiar Preventiv Propriu din cadrul Ministerului Finantelor, care au refuzat sa avizeze tranzactiile. In plus, mai multi functionari din minister au fost supusi presiunilor, fiind obligati sa nu blocheze nici un contract derulat cu Deltamed. Firma detinuta de Gorgan a vandut ministerului peste 1.000 de ambulante, iar Arafat a facut parte din comisiile care au organizat licitatiile. Neregulile nu se opresc aici. Cand Gorgan a furnizat Ministerului Sanatatii un nou lot de Ambulante, preturile din contracte au fost schimbate din euro in lei, apoi iar in euro, platile finale incluzand diferentele de curs valutar, in favoarea firmei Deltamed.

Surse apropiate anchetei sustin ca Raed Arafat si fostul ministru Vasile Cepoi au facut presiuni pentru semnarea unui act aditional prin care castigatorul licitatiei sa beneficieze de bonusul venit din diferentele de curs valutar. Functionarii din minister au refuzat sa semneze documentele, avizul fiind refuzat si de Controlul Financiar Preventiv. Totusi, actul a fost semnat, in perioada interimatului lui Victor Ponta la minister, arata enational.ro.

 

Legenda ARAFAT – SMURD se clatina. DNA investigheaza posibile fapte de coruptie legate de o licitatie de 38 de milioane de euro

 

Cand vine marele cutremur! Raed Arafat: ,,Ne asteptam la o situatie care sa fie egala cu un dezastru”

 

 

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro