Norme Coca 2023 - 2024

Serviciile medicale vor fi validate si decontate, începând din 2015, doar în baza cardului national de sanatate, a declarat presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, vineri, când a semnat contractul cu Posta Româna pentru distribuirea cardurilor catre abonati.

Vasile Ciurchea, presedintele CNAS“Demaram astazi o noua etapa pentru implementarea celui mai important proiect informatic al CNAS. Zilele acestea vor fi semnate contractele subsecvente si în maxim doua saptamâni, cardurile vor pleca spre asigurati. Din anul 2015, serviciile medicale vor fi validate si decontate doar în baza cardului national de sanatate”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Potrivit lui Ciurchea, cardul national de sanatate este codul de acces pentru toate sistemele informatice ale CNAS si contine datele de identificare ale asiguratului. El va deveni instrumentul de confirmare a prestarii tuturor serviciilor din sistem.

Posta Româna va distribui la nivel national, în urmatorii patru ani, un numar de aproximativ 13,6 milioane de carduri de asigurari sociale de sanatate, potrivit contractului-cadru încheiat vineri, arata un comunicat al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Pretul unitar al serviciilor de distribuire a cardului national de asigurari sociale de sanatate este de 2,74 lei/trimitere postala cu confirmare de primire, la care se adauga TVA.

Posta Româna va livra cardurile nationale cu confirmare de primire, în termen de 20 de zile de la preluare, la locuinta fiecarui asigurat pentru care a fost emis cardul national de asigurari sociale de sanatate, în baza cartii de identitate si a semnaturii de primire.

În cazul în care asiguratul nu va fi gasit de catre distribuitor, dupa ce acesta va face dovada ca a mers la domiciliul asiguratului de doua ori pentru a preda personal destinatarului cardul de sanatate, distribuitorul va returna cardul de sanatate la sediul casei de asigurari în termen de 10 zile ulterioare termenului afectat livrarii.

Dupa acest termen, asiguratul îsi poate ridica propriul card de sanatate de la casa de asigurari în evidenta careia se afla.

În lunile septembrie si octombrie vor fi distribuite cardurile tiparite pentru 12,5 milioane de asigurati, arata oficialii CNAS.

În urmatorii patru ani va continua tiparirea si distribuirea cardurilor pentru persoanele care vor împlini vârsta de 18 ani si/sau vor dobândi calitatea de asigurat. Elvira Gheorghita, mediafax.ro

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro