Norme Coca 2023 - 2024

Ministerul Sănătăţii va face verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, prin Direcţia de Sănătate Publică (DSP) din judeţ, privind taxa de 50 de lei pentru copiii care ajung la Urgenţe fără bilet de trimitere şi în cazul cărora medicul decide că nu este vorba de o urgenţă.

Ministerul Sănătăţii a cerut DSP Vaslui să verifice pe ce bază au fost ceruţi bani pentru copiii care au ajuns la Urgenţe în spital, întrucât asistenţa medicală de urgenţă este gratuită pentru toată lumea, iar pentru copii sunt gratuite toate serviciile de urgenţă.

Părinţii care ajung cu copiii la Camera de Gardă de la Pediatrie de la Spitalul Judeţean Vaslui trebuie să achite 50 de lei pentru consultaţie dacă nu au bilet de trimitere şi dacă medicul decide că minorii nu necesită internare, conducerea unităţii spunând că "muncă patriotică nu mai face nimeni", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, părinţii care vin cu copiii la Camera de Gardă de la Pediatrie trebuie să achite 50 de lei dacă nu au bilet de trimitere şi dacă medicul de gardă decide că minorii nu necesită internare, întrucât aceştia beneficiază de servicii medicale "la cerere".

"Orice serviciu medical la cerere se plăteşte, chiar şi la Camera de Gardă Pediatrie. Dacă pacienţii nu au bilet de trimitere iar medicul apreciază că nu este vorba de vreo urgenţă, atunci consultaţia se taxează cu 50 de lei. Trebuie să se înţeleagă că muncă patriotică nu mai face nimeni ", a afirmat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Pe lângă consultaţie, părinţii copiilor vor trebui să plătească, dacă nu au trimitere de la medicul de familie, şi analizele medicale făcute în spital.

Tatăl unui copil care a ajuns, zilele trecute, la Camera de Gardă de la Pediatrie şi a plătit 50 de lei a spus că nu i se pare "normal să se întâmple aşa ceva într-un spital de urgenţă".

"Am ajuns în una din nopţile trecute la Camera de Gardă de la Pediatrie, cu copilul având o stare generală de rău şi cu temperatura corpului 38,6. La acea oră nu aveam unde să merg în altă parte, cabinetul medicului de familie şi clinicile particulare fiind, evident, închise. Medicul l-a consulat pe băiat şi a constatat că este o viroză, pentru care am primit o reţetă. Nu a considerat că ar fi vorba de vreo urgenţă medicală, aşa că asistenta mi-a tăiat chitanţă pentru consultaţie, în valoare de 50 de lei. Nu ştiu dacă este normal să se întâmple aşa ceva într-un spital de urgenţă", a spus părintele unui copil.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro