Declarat unitate strategică şi cu buget asigurat, Institutul Cantacuzino va relua producţia de vaccin antigripal. Primele doze ar urma să fie gata în sezonul 2016-2017. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Repornirea producţiei va avea loc anul viitor, fără să mai fie nevoie de reacreditare în acest sens. Banii alocaţi de guvern vor intra în conturile instituţiei în aproximativ patru săptămâni.

În total, institutul primeşte 10 milioane de euro. Suma ar trebui să ajungă pentru plata datoriilor către furnizori şi a salariilor până la finalul anului, pentru cei 435 de angajaţi, potrivit Digi24.ro.

Săptămâna trecută, Institutul Cantacuzino, aflat în pragul falimentului, a devenit instituţie de interes strategic naţional. Structura se va numi „Institutul Naţional de Cercetare" şi va funcţiona cu personalul şi patrimoniul existent, prevede ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvern.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro