Norme Coca 2023 - 2024

Necesitatea colostomiei, o intervenţie chirurgicală efectuată la nivelul colonului pentru a crea un anus artificial, a fost redusă substanţial după ce pacienţii cu afecţiuni ale colonului au primit medicamente cu tiopurine, au constatat cercetătorii britanici, informează dailymail.co.uk.

Din categoria afecţiunilor colonului iritabil fac parte, de exemplu, boala Crohn şi colita ulceroasă, care provoacă inflamarea şi iritarea sistemului digestiv.

Cercetările medicilor de la St George's Hospital, din Londra, efectuate pe 5.000 de pacienţi, au arătat că tiopurinele, care au proprietăţi antiinflamatoare, au redus numărul intervenţiilor chirurgicale cu 40%.

"Există un beneficiu clar al aplicării unui tratament alternativ, care va reduce necesitatea intervenţiilor chirurgicale la nivelul colonului", a afirmat coordonatorul studiului, medicul Richard Pollok, de la St. George's Hospital.

Sursa: Mediafax, Daily Mail

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro