Prim-vicepresedintele PNL, europarlamentarul Cristian Busoi, sustine decizia premierului Dacian Ciolos de a prelua conducerea Ministerului Sanatatii si il acuza pe Patriciu Achimas-Cadariu ca a plecat intr-un moment dificil, lansand atacuri lipsite de fairplay.

"Sustin decizia premierului Ciolos de a prelua conducerea Ministerului Sanatatii intr-un moment extrem de dificil si de lipsa majora de incredere a romanilor in functionarea sistemului de Sanatate. Consider interimatul lui Dacian Ciolos o decizie politica curajoasa si utila", a afirmat Cristian Busoi, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Potrivit acestuia, comisia de Sanatate din PNL isi manifesta disponibilitatea de a sustine Guvernul pentru solutionarea crizei dezinfectantilor.

"Am anuntat public o lista cu masuri, care consideram ca ajuta direct la rezolvarea problemelor care au aparut in dezbaterea legata de diluarea dezinfectantilor, si vom sta la dispozitia premierului Ciolos cu expertiza si implicarea noastra, pentru a implementa aceste masuri", a adaugat Busoi.

El atrage atentia ca este multa tensiune in dezbaterea publica pe tema Sanatatii, iar discutia recenta, pornita de la dezvaluirile jurnalistice legate de problema dezinfectantilor, risca sa creeze o perceptie publica potrivit careia sistemul produce pericole pentru viata oamenilor, in loc sa-i ajute pe pacienti.

"In conditiile crizei de incredere in autoritati si in institutii, este dificil de oferit un raspuns multumitor pentru public. Din pacate, desi pare poate insuficient, adevarul este ca problemele sistemului de Sanatate nu se rezolva decat prin colaborare intre autoritatile care au resposabilitate in Sanatate si prin aplicarea Legii", a spus Cristian Busoi.

De asemenea, el a salutat mesajul presedintelui Klaus Iohannis legat de criza din Sanatate si colaborarea dintre Guvern si Presedintie, pentru "inlesnirea unor solutii care nu sunt deloc usoare si pentru ca au fost amanate ani de zile".

"Ca fost presedinte al CNAS si ca unul dintre cei care au vazut cum functioneaza sistemul de Sanatate, nu mai cred in solutii minune. Sunt, insa, convins ca efortul de fiecare zi pentru transparenta si simpla aplicare a Legii va folosi pacientilor", a mai spus Cristian Busoi.

Europarlamentarul PNL a precizat ca ministrul Sanatatii a ales sa plece "urat" dintr-un minister la conducerea caruia putea sa dovedeasca mai multa fermitate si initiativa.

"Probabil lipsa de experienta politica si presiunea l-au determinat pe fostul ministru al Sanatatii sa-l atace pe premierul Guvernului din care a facut parte si care l-a aparat chiar si atunci cand multi ii cereau demisia. Sanatatea este un sistem greu de schimbat si este nevoie de incapatanare, iar declaratiile lui Achimas Cadariu de dupa demisie lasa o imagine proasta, de lipsa de corectitudine si fairplay politic", a conchis Cristian Busoi.

 

Sursa

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro