Premierul Victor Ponta a transmis, miercuri, multumiri reprezentantilor sistemului medical, despre care a spus ca au fost rationali si au inteles ca lucrurile se rezolva prin dialog, el aratand ca tot fondul sau de rezerva a fost alocat Sanatatii si ca se bucura pentru acest lucru, relateaza Mediafax.

"Cel mai important lucru, dincolo de aceasta reuniune internationala (summitul China - ECE, n.r.), a fost situatia din sistemul de sanatate. Ma bucur foarte mult si le multumesc reprezentantilor sistemului medical care au fost rationali, care au inteles ca prin dialog putem rezolva lucrurile, nu prin conflict", a spus Ponta.

El a aratat ca ministrii Eugen Nicolaescu, Doina Pana si Daniel Chitoiu au sprijinit si ei cu tot ceea ce era omeneste.

"Azi am adoptat si deblocarea a 1.000 de posturi pentru sanatate si practic tot fondul meu de rezerva s-a dus la sanatate si ma bucur pentru asta, cred ca e o destinatie foarte buna, intotdeauna. Ma bucur enorm de mult ca nu va fi nicio problema pentru pacienti", a spus Ponta.

El a precizat ca isi doreste ca si in viitor orice fel de probleme profesionale si sociale sa fie rezolvate prin dialog si prin respect.

"E o mare schimbare fata de fostul Guvern, care, nu de capul lui, ci la cererea presedintelui, trata cu dispret si cu rigiditate orice fel de cerere sociala si am ajuns la acea explozie de nemultumire impotriva Guvernului. E deja un an si jumatate, doi ani, in care problemele inerente, normale, legitime le rezolvam cu dialog si ratiune", a mai spus Ponta.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro