Norme Coca 2023 - 2024

Primul ministru Victor Ponta a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Bistriţa, la Spitalul de Urgenţă Judeţean, că va urma o reformă reală a statutului personalului medical, dar că nu poate promite dublarea salariilor acestuia.
"Vreau să-mi fac datoria, cu riscul, sigur, de a nu fi la fel de popular, de a spune că orice creştere în zona de salarii trebuie să fie o creştere pe care să putem să o susţinem şi în anii care urmează. (...) Vreau să nu uităm că există şi anul 2015. Sunt absolut convins că domnul Bănicioiu, eu, domnul Dragnea vom avea responsabilitatea acestei ţări şi în 2015 şi nu pot să spun în 2014 că dublăm tot, creştem tot şi în 2015 să spun că nu mai sunt bani. Asta poate spune cineva care nu are nicio responsabilitate", a afirmat premierul.

Victor Ponta a adăugat că, în opinia sa, salariile decente trebuie completate cu condiţii decente de muncă, dar a garantat că, atât timp cât va fi premier, în România nu se vor tăia pensii sau salarii.

În privinţa reformei statutului personalului medical, primul ministru a spus că nu doreşte ca medicii să mai fie asimilaţi funcţionarilor publici. "E vorba de un proiect de lege care prevede o regândire a sistemului. V-o spun direct: medicii nu au de ce să fie funcţionari publici sau să fie trataţi ca funcţionarii publici. E o prostie ideea că pe medici îi faci funcţionari publici. Trebuie să aibă dreptul de a obţine şi alte venituri. Este o discuţie mai lungă pe care am avut-o cu Colegiul Medicilor şi este vorba despre o reformă reală a statutului medicilor şi al personalului medical", a mai spus premierul. AGERPRES

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro