Localnicii unei comune buzoiene se plîng că de mai bine de doi ani de cînd le-a plecat medicul de familie sunt pe lista unei doctoriţe pe care nici măcar nu au văzut-o. Deşi nu au fost consultaţi vreodată de doctoriţă, oamenii spun că totuşi au luat reţete semnate de ea. Sătenii au cerut autorităţilor comunei să le aducă un medic care să-i şi îngrijească.

Sătenii din Pănătău sunt supăraţi că de mai bine de doi ani au fost preluaţi de o doctoriţă care nu i-a consultat niciodată pentru că nu a venit la cabinet.
Mai mult decît atît localnicii susţin că au primit reţete de la asistentă însă fără să fie întrebaţi de bolile de care suferă.
Oamenii se vaită că de cînd le-a plecat medicul din comună nu au cui să spună ce dureri au ori să fie îngrijiţi atunci cînd au o problemă gravă de sănătate, motiv pentru care sună de fiecare dată cînd le este rău la ambulanţă. Nemulţumirile au fost discutate şi în Consiliul local.
Clădirea pusă la dispoziţie de primărie pentru dispensar nu are nici măcar un orar de funcţionare, ori vreun număr de telefon al medicului. În cele două încăperi în care sunt cabinetul medicului şi cel de consultaţii dar şi sala de tratamente nu există decît două paturi o masă şi un dulap gol. Cît priveşte aparatura medicală, lipseşte cu desăvîrşire.Casa de asigurări de SănătateBuzău spune că doctoriţa nu mai are contract cu instituţia din luna martie.
În judeţul Buzău la aproximativ 475 de mii d elocuitori sunt 207 medici de familie şi un deficit de 51 de medici.

 

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro