Situaţie revoltătoare la Spitalul Judeţean din Constanţa. Sătui de mizerie şi de indiferenţa medicilor, pacienţii spitalului au dat publicităţii imagini din saloanele unităţii sanitare. E plin de gândaci, mucegaiul şi igrasie. Rudele pacienţilor susţin că bolnavi cu răni infectate sunt ignorati de asistente. Sesizată de Asociaţia de Protecţia Pacienţilor, Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa a anunţat că va începe o anchetă în acest caz.

Mirela Constandache, preşedintele Asociaţiei naţionale a pacienţilor - filiala Constanţa, a declarat la Digi24 că au fost sesizați de mai mulți pacienți cu privire la condițiile din Spitalul Județean din Constanța. Ea a precizat că în urma verificărilor făcute s-au confirmat informațiile date de pacienți. Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Pacienţilor - filiala Constanţa a precizat că problemele sunt n special la secția Neurologie, iar situația durează de „circa o săptămână-zece zile”.„Am vizitat spitalul, am vrut să intrăm la domnul director general, nu am avut acces. Consilierul meu a vrut să intre la directorul medical, mai că a fost dat afară. Nu am avut cu cine să discutăm și atunci am sesizat televiziunile”, a declarat Mirela Constandache, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Pacienţilor - filiala Constanţa, pentru Digi24.

Președintele ANP a precizat că un pacient în comă vegetativă a fost internat de circa opt luni de zile și nu i s-a dat atenția cuvenită.

„Unele din cadrele medicale spuneau: și-așa nu mai e nimic de făcut, și-așa o să moară”, a menționat Mirela Constandache.

„Cred că este o excepție la secția de Neurologie, sunt și secții foarte bine dotate, foarte curate”, a mai spus ea.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro