Mai mulţi cercetători din Giessen, Germania, au reuşit izolarea unei molecule din structura buburuzei asiatice (Harmonia axyridis) care ar putea lupta, cu succes, cu tuberculoza şi malaria.

Descoperirea vine în contextul încercării oamenilor de ştiinţă de a descoperi moleculele şi proteinele cu ajutorul cărora insectele luptă cu succes împotriva bacteriilor şi ciupercilor, conform Deutsche Welle.

Un număr tot mai mare de antibiotice se dovedesc din ce în ce mai ineficiente, iar dezvoltarea unor noi tipuri de medicamente nu este profitabilă pentru industria farmaceutică. Prin urmare, soluţia ar putea veni din partea unei noi discipline ştiinţifice, aflată la graniţa dintre entomologie (studiul insectelor) şi biotehnologice.

Mai multe specii de gândaci sunt maestre ale adaptării şi ale supravieţuirii în condiţii vitrege şi se pot lăuda cu un sistem imunitar incredibil de robust. Chiar şi organismele moliei de ceară (Galleria mellonella) produce molecule care ar pot combate agenţii patogeni.

 

Sursa:http://www.romanialibera.ro/tehnologie/stiinta/video-in-farmacii-ar-putea-sa-apara-antibiotice-din-gandaci-315987.html

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro