Alexandra Mihaela Lişiţă este unul dintre copiii români morţi în urma epidemiei de rujeolă din România. În vârstă de cinci luni şi jumătate când a murit, fetiţa nu a fost vaccinată pentru că nu împlinise încă vârsta de vaccinare. Mama fetiţei, Laura Lişiţă, susţine că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie şi îi îndeamnă pe părinţi să îşi vaccineze copiii.

Sursa  ADEVARUL.ro  Autor   Dani Dancea

Laura Lişiţă are 30 de ani şi este din Lugoj, judeţul Timiş. Împreună cu cei trei copii ai săi, Laura locuieşte în „Mondialul Bocşei”, cel mai sărac cartier din Lugoj. În luna aprilie a acestui an, Laura Lişiţă a trecut prin momente cumplite. Fetiţa ei, în vârstă de cinci luni şi jumătate, al patrulea copil al familiei, a murit din cauza rujeolei. Alexandra Mihaela este una dintre cele 33 de victime ale epidemiei de rujeolă cu care se confruntă România. Alexandra nu a fost vaccinată, dar nu pentru că părinţii ei nu ar fi vrut să o vaccineze. Fetiţa nu avea împlinită vârsta pentru vaccin împotriva virusului rujeolic.

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro