Norme Coca 2023 - 2024
Chirurgii din China au salvat piciorul secţionat al unui bărbat printr-o procedură extremă: i l-au ataşat de piciorul sănătos în urma unei operaţii laborioase. Acum aşteaptă să se vindece ţesuturile, ca să i-l pună la loc.

Un bărbat din China are acum un picior cu două tălpi, după  ce chirurgii i-au ataşat de picorul drept o parte a piciorului stâng.

Medicii din oraşul Zhengzhou, aflat în centrul Chinei, au recurs la această procedură îndrăzneaţă în încercarea de a păstra extremitatea secţionată în timpul unui accident la locul de muncă.

Chirurgii au folosit arterele şi venele de la piciorul drept pentru a iriga cu sânge ţesuturile părţii secţionate a piciorului stâng, astfel încât acestea să râmână viabile în vederea unei transplantări ulterioare la loc.

Procedura neobişnuită a fost efectuată în încercarea de a salva atât partea amputată, cât şi membrul în sine, oferindu-le timp să se vindece după traumă.

„A căzut şi o maşină de tăiat i-a secţionat piciorul. Pacientul a fost grav rănit şi trebuia să facem ceva ca el să poată merge. Aşa că am folosit tehnologia microscopică pentru a păstra toate ţesuturile vii ale piciorului rupt. Atunci când suprafaţa plăgii se va recupera, vom muta partea secţionată înapoi la celălalt picior“, a explicat chirurgul care a efectuat procedura radicală.

Medicul speră ca intervenţia chirurgicală de reataşare a piciorului la locul său să poată fi făcută peste o lună.

„Depinde de semnele vitale şi de evoluţia plăgii. Sperăm ca în aproximativ 20 de zile ţesuturile se se refacă îndeajuns pentru a realiza intervenţia“, a precizat acesta.


Piciorul amputat al unui bărbat chinez a fost ataşat de piciorul sănătos, urmând să fie pus la loc peste o lună FOTO captură video

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro