Norme Coca 2023 - 2024

 

Zeci de mii de lei imputati mai multor medici de familie şi unităţilor spitaliceşti din județul Botoșani! Vezi pentru ce

Sume uriaşe imputate mai multor medici de familie din judeţ şi unităţilor spitaliceşti în urma unor verificări făcute de Curtea de Conturi care au vizat perioada 2011-2012.

În urma unor verificări făcute la nivel central, prin suprapunerea bazelor de date, s-a descoperit că la nuvelul judeţului Botoşani s-au plătit nejustificat aproape 75.000 de lei către medici de familie şi spitale, pentru servicii medicale neefectuate.

Suma imputată medicilor de familie este de 22.000 de lei, iar la spitale de 52.000 de lei.

"Curtea de Conturi a făcut o suprapunere de baze de date la nivel naţional, lăsând ca măsuri să se verifice în teritoriu realitatea constatărilor. Am verificat şi medicii de familie şi unităţile spitaliceşti şi am constatat că medicii de familie au declarat servicii şi au eliberat reţete în timp ce asiguraţii lor erau internaţi în spital. La spitale, de exemplu, avem numai la un caz un pacient care figurează ca externat pe data de 7 septembrie 2012, şi de fapt externarea raportată de spital este peste o lună, pe data de 2 octombrie. O lună pacientul a figurat fictiv ca internat în spital  şi s-a cheltuit suma de 5.400 de lei. Responsabili sunt cei de la unitatea spitalicească", a declarat Costel Lupaşcu, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Botoşani.

Sumele vor fi recuperate prin reţineri la prima plată care se va face către furnizorii de servicii medicale prinşi cu nereguli.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro