Norme Coca 2023 - 2024

Zeci de mii de medici francezi au manifestat duminică la Paris, denunţând legea sănătăţii a ministrului Marisol Touraine, care a primit după-amiaza o delegaţie sindicală, relatează site-ul Francetvinfo.fr.

Între 19.000 şi 40.000 de halate albe au mărşăluit pe străzile capitalei franceze în semn de protest faţă de o reformă cu privire la plăţi care urmează să fie aplicată din 2017, apreciind că aceasta îi va "îngropa în hârţogăraie".

"Nu mă deranjează să muncesc 16 ore pe zi, dar dacă înseamnă să stau la birou şi să semnez hârtii, să trimit scrisori, să sun la un secretariat, atunci ar fi fost necesar un notar", a declarat un medic tânăr.

Sub presiunea acestei mobilizări, ministrul Sănătăţii i-a primit pe medici la discuţii. "Această transformare nu se va face fără profesioniştii din sănătate, se va face cu ei. Le-am confrmat că am depus la Adunarea Naţională amendamente care vor răspunde îngrijorărilor lor", a declarat Touraine.

Însă, potrivit sindicatelor medicilor, problema este departe să fie rezolvată. "Astăzi (duminică) nu am înregistrat niciun progres", a declarat doctorul Jean-Paul Ortiz, preşedintele Confederaşiei Sindicatelor Medicale.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro