Ziua Internationala a Fericirii este marcata in fiecare an pe 20 martie. Este data la care fiecare se intreaba care sunt motivele pentru care in viata personala sau familiala este fericit. Specialistii au analizat care ar fi motivele pentru care un medic de familie ar trebui sa fie fericit cu profesia pe care o are.

Cateva studii citate de physicianspractice.com arata ca stabilitatea profesiei, interactiunea cu pacientii dar si varietatea cazurilor cu care se confrunta sunt principalele motive pentru care un medic de familie ar trebui sa fie fericit.

Profesia de medic de familie va fi intotdeauna la mare cautare

Un medic de familie ar trebui sa fie fericit pentru ca de profesia sa va fi intotdeauna nevoie. Un raport al Academiei Americane a Medicilor de Familie a indicat ca, in anii urmatori, cererea de medici de familie va creste considerabil.

Chiar daca se anunta schimbari in medicina de familie in viitorul apropiat, medicii de familie pot fi linistiti ca nu va scadea nevoia de medici de familie.

Preventia afectiunilor ca parte centrala a meseriei

Impactul pe care il are un medic de familie in societate este major. Rolul sau in preventia afectiunilor si in monitorizarea pacientilor indiferent de afectiune este esential.

Un motiv de fericire si de implinire este ca medicul de familie poate identifica principalii factori de risc inainte ca primele simptome ale bolii sa apara. Astfel, contribuie direct la sanatatea pacientilor sai si la imbunatatirea nivelului de viata.

Un medic de familie are intotdeauna diversitate la cabinet

Prin prisma meseriei, un medic de familie nu se va plictisi niciodata la cabinet. Diversitatea pacientilor, a psihologiilor acestora dar si a afectiunilor cu care se prezinta la cabinet determina ca fiecare zi sa fie alta pentru un medic de familie.

Medicul de familie poate construi o relatie de incredere de lunga durata cu pacientul

Un medic de familie are oportunitatea sa cunoasca si sa monitorizeze sanatatea unui pacient din copilarie pana la varsta adulta.
Aceasta continuitate il ajuta sa-si cunoasca foarte bine pacientului, sa-i dobandeasca increderea si astfel sa contribuie direct la stilul sau de viata si la mentinerea sanatatii.

Balanta viata profesionala – viata personala e mai echilibrata

Chiar daca in mare parte din timpul sau un medic de familie se lupta cu birocratia, cu completarea documentelor, se considera ca acesta poate sa aiba un echilibru mai bun intre profesie si familie fata de medicii de alte specialitati.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro