Guvernul intentioneaza ca, dupa ce medicii vor fi scosi din categoria functionarilor publici, sa stabileasca faptul ca spitalele nu sunt institutii bugetare in sens clasic, a declarat premierul Victor Ponta, sustinand ca, astfel, spitalele vor putea avea si alte venituri decat cele bugetare, conform Mediafax.

"Urmatorul pas pe care eu il sustin, si am discutat cu ministrul Sanatatii acest lucru, este de a spune foarte clar ca spitalele care angajeaza medici au contracte cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si nu sunt institutii bugetare in sens clasic", a spus premierul la un post de televiziune.

El a aratat ca urmatorul pas este ca, dupa ce medicii vor fi scosi din categoria functionarilor publici, sa fie stabilit ca spitalele nu au statutul clasic al institutiei bugetare.

Premierul a sustinut ca, astfel, sistemul de sanatate va aveaposibilitatea sa beneficieze si de alte venituri decat cele de la buget.

Sursa: PaginaMedicala.ro
  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro