Problemele iscate de incapacitatea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) de a gestiona sistemul informatic sunt departe de a fi fost rezolvate, în ciuda tuturor asigurărilor date până acum de preşedintele instituţiei.
În continuare, mii de pacienţi se plâng asociaţiei de profil că nu-şi pot ridica medicamentele. În locul rezolvării cât mai urgente a acestei situaţii extrem de neplăcute pentru cei care au o nevoie stringentă de medicaţie, oficialii CNAS le cer acestora să aibă răbdare, recunoscând că există probleme de soft şi de incapacitatea serverului de a suporta operaţiunile făcute simultan de medici de familie, specialişti, laboratoare şi farmacii.
„Vin din ţară extrem de multe sesizări de la pacienţi care, deşi au cardul, nu-şi pot ridica medicamentele.


Stiri similare:

» Cardul blochează total sistemul de sănătate
» Președintele CNAS: Am intrat în linie dreaptă pentru tot ceea ce înseamnă tratamentul modern în hepatită


Situaţia este aproape generalizată, dar cele mai multe semnale negative le-am primit din judeţele Brăila, Galaţi şi Argeş.

Preşedintele CNAS zice că nu e un blocaj, că trebuie să fim înţelegători şi răbdători, dar adevărul este că nu merge sistemul. Este o lipsă a capacităţii de gestionare a sistemului informatic. Nu este problema cardului, ci a faptului că, odată blocat acest sistem nu se pot face nici celelalte operaţiuni, precum consultaţiile, emiterea reţetei şi altele.

CNAS ne spune că IT-iştii lucrează la soft şi încearcă să deblocheze sistemul, pentru că nimeni nu a gândit până acum că pot fi mii de accesări simultane din mai multe direcţii – medici de famiie, specialişti, laboratoare, farmacişti – toţi accesează acelaşi sistem informatic în acelaşi timp, pentru o multitudine de pacienţi”, a afirmat Vasile Barbu pentru Curierul Naţional

 

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro