Ministrul Sănătăţii vrea anchetă în cazul americancei de la baza Deveselu. Cum a ajuns femeia să fie ”internată” acasă la doctorul care a tratat-o.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a cerut DSP din Olt şi din Dolj să verifice ce s-a întâmplat în cazul americancei de la baza militară Deveselu, care a ajuns să fie tratată de o doctoriţă din Craiova la ea acasă, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al MS, Oana Grigore.

 

Ambasada SUA trage un semnal de alarmă asupra problemelor sistemului medical din România

 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii (MS), Oana Grigore, a precizat că ministrul Nicolae Bănicioiu a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică din Olt, dar şi celei din Dolj să verifice din ce cauză angajata bazei militare Deveselu a fost plimbată între spitale şi cum a ajuns să fie tratată la domiciliul unui medic.

"Ministrul a cerut celor două direcţii de sănătate publică un raport privind acest caz", a declarat Oana Grigore.

O americancă, inginer la baza militară de la Deveselu, a ajuns să fie tratată de o doctoriţă din Craiova în propriul birou şi apoi la ea acasă întrucât, deşi avea pneumonie şi necesita spitalizare, nu au existat locuri libere în mai multe spitale la care a mers.

Într-un mesaj postat, sâmbătă, pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Bucureşti se arată că Sandy Higgins, care lucrează ca inginer la baza de la Deveselu şi care a avut o formă severă de pneumonie şi probleme respiratorii, "nu a reuşit să fie internată de urgenţă din cauza lipsei locurilor din primele două spitale româneşti la care a ajuns".

"Sandy a avut însă norocul să întâlnească doi medici deosebiţi, Diana şi Robert Medregoniu. Vorbitori fluenţi de engleză şi convinşi că sprijinul emoţional acordat pacientei trebuie să primeze, familia Medregoniu a ajutat-o pe Sandy să îşi revină, chiar dacă a fost nevoie să o găzduiască în casa lor. Cine ar fi crezut că o traumă avea sa ducă la o profundă legatură personală medic-pacient?", scrie în mesajul postat pe site-ul de socializare.

Potrivit Digi24.ro, totul s-a întâmplat în luna martie, când Sandy Higgins s-a simţit rău şi a mers la medicul bazei militare de la Deveselu, ulterior ea fiind trimisă la spitalul din Caracal, unde a fost diagnosticată cu pneumonie, afecţiune care necesita internare. Femeia a refuzat însă internarea întrucât ar fi trebuit să împartă patul cu altă pacientă, iar ulterior a mers la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde s-a confruntat cu aceeaşi situaţie, medicii trimiţând-o la Spitalul de Boli Infecţioase, însă nici acolo nu erau rezerve libere.

Aici însă, ea a fost consultată, iar diagnosticul a fost reconfirmat, medicul luând decizia să îşi transforme, provizoriu, biroul într-un salon. Întrucât starea de sănătate a femeii s-a îmbunătăţit şi urma să înceapă week-endul, doctoriţa respectivă a luat-o la ea acasă pentru a fi tratată, arată sursa citată.

Sursa

 

 

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro