Norme Coca 2023 - 2024

Grafologia este stiinta care se ocupa cu studiul legaturii dintre caracterul unei persoane si scrisul acesteia. Asadar, in functie de forma literelor si de presiunea exercitata asupra foii prin intermediul instrumentului de scris, un specialist isi poate da seama de personalitatea ta. Noi am studiat problema si iti vom dezvalui cateva secrete referitoare la tipurile de scris si la ce spun acestea despre oameni.

Ce fel de persoana esti in functie de modul in care scrii

Vom incepe cu marimea literelor din cuvinte. De exemplu, daca acestea sunt mici, inseamna ca esti o persoana timida si meticuloasa, careia nu ii place sa iasa in evidenta si care este interesata de a acumula noi cunostinte.

In schimb, daca faci parte din categoria celor care au un scris de dimensiuni mari, inseamna ca esti extrovertita si ca esti ca un magnet pentru ceilalti, fiind capabila sa atragi multe simpatii.

De asemenea, daca lasi spatii mari intre cuvinte, inseamna ca nu suporti sa fii sufocata intr-o relatie, preferand sa ai spatiul tau personal. In schimb, cuvintele intre care spatiile sunt mai mici denota o fire care se teme de singuratate.

In ceea ce priveste literele de mana create cu ajutorul unor linii rasucite, cum ar fi "l" si "e", trebuie mentionat faptul ca buclele mai largi ii sunt caracteristice scrisului unei persoane relaxate, care este dornica de a experimenta tot ce este nou in viata. Buclele inguste, insa, dovedesc faptul ca este vorba despre o persoana care nu are prea multa incredere in sine, dar nici in cei din jur.

Un alt aspect pe care grafologii ce se ocupa de tipurile de scris il iau in seama se refera la locul in care este pus punctul pe literele "i" si "j". Asadar, un punct plasat exact deasupra literei scoate in evidenta faptul ca esti o persoana ordonata, capabila de a se concentra pe detalii. Daca faci parte din categoria celor care prefera sa puna punctul usor in partea stanga, inseamna ca nu iti place sa fii presata de cei din jur pentru a face ceva, preferand, in schimb, sa rezolvi lucrurile in ritmul tau.

Scrisul medicilor cauzeaza erori de medicatie mortale

Erorile de medicatie cauzate de scrisul indescifrabil al medicilor se situeaza printre cele mai importante cauze care pot duce la moartea pacientilor, arata un studiu realizat de o echipa de oameni de stiinta din Berna. Potrivit cercetatorilor, pentru ca scrisul nu se intelege intotdeauna pe retetele eliberate in Elvetia, multi pacienti ajung sa utilizeze gresit unele medicamente.

Conform studiului, circa 52% dintre retetele studiate erau foarte greu de descifrat, in timp ce in 4% din cazuri scrisul era ilizibil. In aceste conditii, din circa 200 de decese cauzate de utilizarea incorecta a medicamentelor, aproximativ 25% au survenit pe fondul erorilor provocate de scrisul indescifrabil. Administrarea gresita de medicamente reprezinta o cauza importanta de mortalitate in spitalele elvetiene

De asemenea, trebuie sa stii ca o persoana care are o imaginatie bogata va plasa punctul foarte sus, in vreme ce un cerculet care inlocuieste punctul ii este caracteristic unei persoane care prefera sa gandeasca pozitiv. Nu in ultimul rand, o virgula folosita in loc de punct ii este caracteristica unei persoane autocritice, care nu are rabdare cu cei din jur.

Literele rotunjite arata faptul ca ai o fire creativa, cele ascutite, ca esti inteligenta si curioasa, ceea ce inseamna ca vrei sa inveti mereu lucruri noi, iar un scris in care literele sunt conectate denota logica si grija in luarea deciziilor.

Tot grafologii sunt cei care isi dau seama ce grad de presiune exerciti asupra foii de hartie cand scrii. Astfel, daca faci parte dintre cei care au un scris apasat, inseamna ca te tii de cuvant intotdeauna si nu renunti niciodata la principiile tale. Pe de alta parte, daca intri in categoria celor care nu scriu apasat, inseamna ca esti empatica si sensibila.

Un scris aplecat spre dreapta denota sociabilitate, unul aplecat spre stanga, timiditate si dorinta de a nu iesi din anonimat, iar un scris drept ii este caracteristic unei persoane logice, care nu se lasa condusa de instincte.

Nu in ultimul rand, trebuie sa stii ca si o simpla semnatura te poate da de gol, pentru ca nu trebuie sa umpli o pagina in scopul descoperirii tipului de scris care iti este caracteristic. Astfel, semnatura dezordonata si indescifrabila te tradeaza ca fiind o persoana misterioasa, care nu lasa sa i se descopere intentiile, iar o semnatura descifrabila spune despre tine ca nu ai nimic de ascuns si ca ai incredere in propria persoana. (sursa: divahair.ro)

Citeste si: 

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro