Norme Coca 2023 - 2024

Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş va pune în funcţiune, în această lună, un angiograf biplan care oferă cea mai performantă metodă de diagnostic şi tratament pentru toate afecţiunile cardiovasculare, atât în cazul copiilor cât şi al adulţilor, a anunţat şefa institutului, dr. Klara Brînzaniuc.
Potrivit acesteia, angiograful biplan a fost achiziţionat printr-un proiect POSCCE al Academiei de Ştiinţe Medicale în colaborare cu Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, a fost instalat şi testat începând cu finele lunii decembrie 2015 şi urmează să fie funcţional poate chiar din această săptămână.

"IUBCvT încheie un an cu realizări şi momente deosebite. Am avut şansa să derulăm în parteneriat două proiecte mari europene: un proiect POSCCE împreună cu Academia de Ştiinţe Medicale, unde IUBCvT a beneficiat de o dotare specifică şi de suport pentru activitatea de cercetare de peste 1 milion de euro. În contextul acestei activităţi de cercetare, care se va derula, începând din 2015, timp de 5 ani, folosindu-ne de un aparat de înaltă performanţă, un angiograf biplan, singurul care permite investigarea atât a copiilor cu malformaţii congenitale, cât şi a adulţilor cu sindroame coronariene. Aparatul permite realizarea unor proceduri de cardiologie intervenţională deosebit de complexe, care pentru copii este o premieră naţională şi care are mari şanse ca să crească performanţa centrului cardiovascular pediatric, prin rezolvare nu numai prin intervenţii chirurgicale de către echipa noastră de specialişti, chirurgi şi anestezişti a acestor cazuri, dar şi într-o echipă de cardiolog intervenţionist anestezist şi, la nevoie, chirurg cardiovascular prin metode noi, minim invazive, metode care în 2016 dorim, prin expertiza unui centru european cu care colaborăm, să le extindem şi la proceduri pe care în 2015 nu am reuşit să le abordăm", a declarat Klara Brînzaniuc.

Potrivit şefei IUBCvT Târgu Mureş, pe lângă proiectul în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Medicale în cadrul Proiectului POSCCE, Institutul, în parteneriat cu Universităţile de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi din Cluj-Napoca, a finalizat şi Proiectul CORDISPED finanţat prin POSDRU, în valoare de peste 4,7 milioane de euro.

În cadrul CORDISPED, 270 de medici şi asistenţi medicali din ţară au beneficiat de pregătire de specialitate în domeniul chirurgiei cardiovasculare şi cardiologiei pediatrice şi a unor specialităţi conexe.

''Pentru instituţia noastră, Proiectul CORDISPED a permis, pe lângă formarea şi upgradarea unui număr mare de specialişti (medici şi asistenţi medicali), introducerea unor proceduri noi de diagnostic şi tratament şi crearea specialiştilor (în prezent singurii din România) ce vor completa activitatea specialiştilor cardiologi şi chirurgi cardiovasculari pediatri în domenii practicate până acum doar în unele centre medicale europene: Munchen, Praga, Londra sau Paris. Aceste domenii, care din acest an au specialişti şi din unitatea noastră, sunt Cardiologie intervenţională pediatrică şi Electrofiziologie pediatrică'', a precizat Brînzaniuc.

La implementarea proiectului au participat şi 10 experţi din centre de Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară pediatrică din Europa, Munchen, Praga, Varşovia, Budapesta şi Zagreb. AGERPRES

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro