Norme Coca 2023 - 2024

Depresia este o afecţiune gravă care necesită un tratament indicat de medici şi de psihologi, însă cel mai bine este ca această să fie prevenită. Din acest simplu motiv vă prezentăm cinci semne că riscaţi să experimentaţi o asemenea stare.

Depresie este cauzată de numeroasă lucruri, fie că ţine de afecţiuni psihice sau fizice. Pentru a preîntâmpina o asemenea afecţiune este recomandat să ştiţi câteva semne şi elemente care indică o posibilă instalarea a unei asemenea stării. „Lifespan” prezintă cinci asemenea semne.

1.Lipsa mişcării

La prima vedere sună bizar acest lucru, dar mişcarea fizică este foarte importantă nu atât pentru corpul tău dar şi pentru starea mentală. Timpul petrecut în casă limitează diversitatea activităţilor pe car ele poţi face şi te pot conduce spre mese dese sau stări de plictiseală şi lehamite.

2.Dietă nepotrivită

O alimentaţie sănătoasă este esenţială. Alimentele care conţin grăsimi omega-3 sunt cele care furnizează principala „hrană” a creierului.  Grăsimile sănătoase din compoziţia somonului, migdalelor, legumelor verzi sau a ceaiului verde sunt considerate esenţiale pentru buna funcţionare a creierului.

3.Deprivare de somn

Medicii recomandă cel puţin şapte sau opt ore de somn în fiecare noapte, dar în momentul în care ai activităţi care te împiedică să dormi sau care prin efectul lor îţi alungă somnul, te vei simţi agitat, iar uneori chiar paranoic. Lipsa odihnei duce la o lipsă a concentrării şi atenţiei la elementele de detaliu în urma cărora poţi avea momente de frustrare.

4.Izolare

Lipsa comunicării cu cei din jurul tău şi preferinţa pentru singurătate sunt un semn că sunteţi aproape de o depresie. Încercaţi să păstraţi relaţii strânse cu familia şi prietenii cu care puteţi împărtăşi sentimentele.

5.Gândire negativă

A fi atenţi la părţile negative ale unui lucru sau acţiuni vă ajută pentru luarea alegerilor bune , dar a gândi negativ întotdeauna şi a găsi „nod în papură” pentru tot ce se întâmplă şi  vă nemulţumeşte, nu vă va ajuta, ci chiar vă va afecta. Trebuie să opriţi acest timp de gândire şi să fiţi lucizi fără a fi negativişti.

CITESTE SI : 

BURNOUT SYNDROME - COMPARATIVE INVESTIGATION BETWEEN FAMILY PHYSICIANS WITH/WITHOUT BALINT TRAINING

 

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro