Norme Coca 2023 - 2024

Doi medici din Bacău au salvat o viaţa când totul părea pierdut. Investigaţiile amănunţite şi ajutorul venit din partea unei clinici private au reuşit să salveze un pacient, cu anevrism gigant de aortă. -

De regulă, 98% din anevrismele de acest tip sunt depistate abia după ce pacientul moare şi doar două procente în timpul investigaţiilor. Băcăuanul se numără printre norocoşi şi acum se poate bucura din nou de viaţa.

Cu acest caz, echipa medicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţa Bacău a câştigat premiul I la Congresul Naţional de Medicină Internă.

Pacientul, fumator de zeci de ani şi cu mai multe afectiuni cronice s-a prezentat la spital cu o stare generală extrem de proastă. Anevrismul a fost depistat cu ajutorul computerului tomograf. A urmat o operaţie minim invazivă, realizată în colaborare cu o clinică privată. Echipa medicală care a reuşit să pună la timp diagnosticul a luat premiul întâi la Congresul Naţional de Medicină pentru modul în care a intervenit în acest caz.

Modul în care medicii băcăuani au tratat cazul deschide noi perspective în investigarea şi tratarea bolnavilor cu astfel de afecţiuni.

Intervenţia a fost salvatoare pentru pacient. Modul în care echipa de medici din Bacău a investigat şi diagnosticat cazul ar putea detarmina schimbarea protocoalelor medicale pentru situaţii asemănătoare.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro