Profesorul de la UMF Iaşi, Dumitru Păduraru, care le cerea studentelor favoruri sexuale pentru a le trece la examene ar putea fi eliberat din arestul preventiv şi plasat în arest la domiciliu.

DNA are termen trei zile în care să conteste această decizie.
Reporterii Antena 3 au descoperit că la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, plata examenelor este o practică obişnuită: 700 de euro pentru o materie, 10.000 de euro pentru a sta liniştiţi tot anul.
Preţurile variază în funcţie de profesor şi naţionalitatea studentului. Viitorii medici recunosc asta, doar atunci când sunt filmaţi cu o cameră ascunsă.
La Universitatea de Medicină din Iaşi se înscriu sute de studenţi străini în fiecare an. Nu li se cere să vorbească limba română, aşa că se înţeleg cu profesorii într-o limbă de circulaţie internaţională.
În anul universitar 2012-2013, la laşi s-au înscris 2.300 de studenţi străini. Taxa de studii este de 5.000 de euro pe an, fapt care a dus la creşterea veniturilor universităţii de la 9,8 milioane de euro în 2006, la 20,2 milioane de euro în 2012.  De prezenţa studenţilor străini au profitat şi unii profesori.
Din păcate metodele de agonisire ale cadrelor didactice de la UMF s-ar putea regăsi pe lista infracţiunilor din codul penal.
Studenţii care nu învaţă nu îşi fac probleme, pentru că trece oricum cine plăteşte: între 200 şi 1.000 de euro un examen.
Scandalurile de corupţie s-au ţinut lanţ la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. În 2014, rectorul Vasile Astărăstoae a fost declarat incompatibil de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Senatul Universităţii a refuzat atunci să-l revoce din funcţie. Acesta a demisionat, în cele din urmă, dar a rămas membru în Senatul universităţii. În ultimii opt ani în care a condus şi Colegiul Medicilor, Vasile Astărăstoae a refuzat să îşi condamne colegii medici sau profesori.
Recent, profesorul Dumitru Păduraru a fost reclamat de o studentă cu care ar fi încercat să întreţină relaţii intime. Fata a fost ameninţată că, dacă nu acceptă, nu va promova examenul. După ce a fost arestat la cererea procurorilor, Tribunalul Iaşi a decis acum că profesorul poate rămâne în arest la domiciliu. Despre apucăturile lui, studenţii spun că ştiu de ani buni.

 

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro