Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași a primit, din partea Consiliului CIDMEF (Conferința Internațională a Decanilor Facultăților de Medicină de Expresie Franceză), Diploma de Recunoaștere a Calității - "Label CIDMEF".
Între 9 și 12 aprilie 2014, la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină ieșenea avut loc vizitacomisiei de evaluare desemnată de Consiliul CIDMEF, după ce în 2006 avusese loc prima evaluare externă din partea acestui organism pentru acreditarea din partea unei structuri francofone în vederea deschiderii unei linii de predare în limba franceză.
Vizita CIDMEF din aprilie a fost foarte minuțioasă, având loc întâlniri cu conducerea UMF, cu reprezentanții tuturor structurilor de învățământ din cadrul universității, cu studenții și rezidenții dar și cu reprezentanții Colegiului Medicilor și ai autorităților de sănătate publică. Ieri, 23 septembrie, în cadrul ședinței Consiliului CIDMEF, Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" i s-a conferit Diploma de Recunoaștere a Calității - "Label CIDMEF", certificat de calitate și performanță care apreciază conformitatea procesului educațional cu normele CIDMEF.
"Strategia Universităţii de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa Iaşiurmăreşte creşterea calităţii învăţământului medical, inclusiv prin armonizarea conţinutului şi metodelor de învăţare şi de predareîn urma consultării unor experţi externi. Astfel, după o primă vizită de evaluare a Facultăţii de Medicină în 2006 de către o comisie formată din membrii CIDMEF, personalităţi în domeniul pedagogiei medicale din universităţi de prestigiu din Franţa, Canada,Belgia, Tunisia şi România a fost posibilă înfiinţarea la Iaşi, în anul 2007, a învățământului medical în limba franceză. Această diversificare a ofertei academice a reprezentat un progres în evoluţia facultăţii fiind extins cadrul multiculturalismului din UMF Iaşi. În anul 2014, o reevaluare a facultăţii de către acelaşi organism internaţional a avut ca rezultat obţinerea Certificatului CIDMEF (Label CIDMEF), prin care se recunoaşte calitatea învățământului desfăşurat în Facultatea de Medicină", a detaliat prof.dr. Doina Azoicăi, decanul Facultății de Medicină.
În România, numai Universităţile de Medicină din Iaşi şi din Cluj Napoca au parcurs procesul laborios de evaluare CIDMEF pentruatingerea exigențelor internaţionale în realizarea unui învățământ medical de înaltă calitate. "Certificatul de calitate obţinut este o dovadăbinemeritată a recunoaşterii eforturilor facultăţii din ultimii ani dar şi o asumare a unei importante responsabilităţi în menţinerea nivelului educaţional ridicatşi optimizarea permanentă a acestuia în timp. Vizibilitatea Facultăţii de Medicină din Iaşi va creşte considerabil prin obţinerea acestui Certificat de Calitate Internaţional ceea ce reprezintă un real beneficiu atât la nivel instituţional, regional dar şi naţional", a adăugat prof.dr. Doina Azoicăi.
Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
(Eveniment cu prezenta fizica)