Norme Coca 2023 - 2024

Conform Tolo.ro, medicul intervievat, sub protecţia anonimatului, a afirmat ca unii dintre pacienti au murit din cauza unor infecţii intraspitaliceşti şi că, dacă ar fi fost tratati in strainatate, ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire.

Adrian Stanculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arsi din Capitala, a recunoscut existenta infectiilor nosocomiale din acest spital, spunind insa ca aceasta este situatia in mai toate spitalele romanesti.  Stanculea a spus că trei persoane ranite in incendiul de la clubul Colectiv, internate în acest spital, au murit din cauza infectiilor: "Am avut 27 de bolnavi internati in spital, din care au decedat sase, iar dintre cei care au decedat din cauza infectiilor sunt trei bolnavi", a spus Stanculea, intr-o declaratie de presa, citata de Hotnews.

Au decedat pacienţi şi în străinătate. Pacienţii care au plecat în străinătate au plecat cu culturi sterile. Culturi luate la patru zile arătau un grad de contaminare. Nu ştiu de ce au decedat bolnavii din străinătate, nu cunosc. E un grad de infecţii spitaliceşti în limite acceptabile, să spun aşa", a mai spus purtatorul de cuvant, conform Realitatea TV.
"Nu ştiu declaraţiile făcute (n.r. de un medic pentru Cătălin Tolontan) întotdeauna într-o secţie de Terapie Intensivă a marelui ars există infecţii.  A doua mare etapă a pacientului mare ars este cea infecţioasă. Dacă în România exista un centru de arşi ca în străinătate, în care fiecare pacient era cu propriul salon, cu propria asistentă, poate că rata infecţiilor era mai mică. Dar nu se ştie. Şi în străinătate au infecţii, şi cei din Franţa, şi cei de la Berlin. Există un risc mai mic dacă condiţiile sunt mai bune. Noi nu decidem cine este transferat şi unde. Bolnavii au fost trataţi maximal, la condiţiile din România. Toţi bolnavii au avut acces la toate antibioticele şi la toate tratamentele, în condiţiile fiecărui spital".

Conform Tolo.ro, medicul intervievat, sub protecţia anonimatului, a afirmat ca unii dintre pacienti au murit din cauza unor infecţii intraspitaliceşti şi că, dacă ar fi fost tratati in strainatate, ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire: "Mulți dintre răniți au murit cu zile. La noi, la Spitalul de Arși, majoritatea au murit cu infecție cu diverși germeni, dintre care cel mai agresiv este piocianicul. Vorbesc cu certitudine despre Spitalul de Arși, dar știu de la colegi de la alte spitale că situația este asemănătoare. În lumea civilizată, nu așa mor, de regulă, oamenii cu arsuri grave. Nu vreau să invoc acum studii din SUA și nici să intrăm în cifre, dar acolo rata de supraviețuire este mult mai mare. La noi, cei care au scăpat din foc au fost omorîți de bacteriile care infectează spitalele și nimeni dintre șefii sistemului sanitar n-a avut curajul să spună asta. La Spitalul de Arși oamenii mor pe capete de ani de zile din cauza septicemiei dezvoltate din bacterii. De ce n-au fost anunțate familiile din primele zile, ca să aibă opțiunea de a-i transporta în străinătate?!" a declarat medicul, citat de Tolo.ro

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro