Norme Coca 2023 - 2024

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că ideea ca absolvenţii să practice în ţară cel puţin zece ani după licenţă nu e rea, dar că ea va fi analizată, împreună cu juriştii, pentru a vedea dacă este în concordanţă cu legislaţia europeană.

„Mie nu mi se pare o idee rea , absolut deloc. Să vedem dacă este în concordanţă cu legislaţia europeană. Chiar o să mă gândesc. Eu am cerut un punct de vedere de la juridic. Vorbim de mobilitatea garantată de Uniunea Europeană. Nu cred că s-ar putea transpune în perioada imediat următoare”, a declarat Bănicioiu.

Potrivit acestuia, nivelul salarial al asistentelor şi al medicilor trebuie să fie similar cu cel al cadrelor medicale din străinătate, a explicat oficialul pe 5 aprilie la postul de televiziune PRO TV.

„Veniturile şi ale medicului rezident şi ale asistentei şi infirmierei, până la chirurgul de mare performanţă, trebuie să fie comparabile cu veniturile Europei/ Cât ar trebui să câştige un medic rezident astăzi în România? Undeva cât e salariul meu ca ministru, de 5.000 de lei”, a mai spus Bănicioiu.

 

 Sursa

Medicii rezidenti NU VOR RESTITUI salariile primite pe perioada rezidentiatului

Salarile primite de medicii rezidenti pentru munca desfasurata in perioada rezidentiatului nu vor fi restituite. Medicii isi vor pastra drepturile salariale, chiar daca acestia aleg sa paraseasca unitatea sanitara in care isi desfasoara programul de rezidentiat inaintea expirarii perioadei contractuale....citeste tot materialul

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro