Norme Coca 2023 - 2024

După o serie de scandaluri publice în care românii au părut a fi cobai pentru testarea unor medicamente, reticenţa pacienţilor, problemele legislative şi birocraţia excesivă a autorităţilor au făcut ca numărul studiilor clinice să scadă alarmant. Oncologia, hematologia, reumatologia, imunologia și bolile metabolice sunt cele mai studiate arii terapeutice în România, cu o pondere de 60% din totalul testărilor experimentale.

Autor Elena Marinescu    Sursa  romanialibera.ro

Perioada de aprobare a studiilor clinice în România este de 25 săptămâni, de trei ori mai mare decât perioada prevăzută în cadrul reglementărilor europene, arată rezultatele raportului „Studiile clinice în România“, rea­lizat de KPMG. Prin comparație, în Ungaria, perioada de aprobare este de 9 săptămâni, iar în Cehia, Ucraina, Lituania sunt necesare 11 săptămâni pentru aprobarea dosarului unui studiu clinic.

citeste-mai-departe

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro