Norme Coca 2023 - 2024

Spitalele din Iaşi au început să-şi cumpere cititoare de carduri de sănătate, astfel încât, până la 1 mai, când folosirea documentului medical devine obligatorie, atât pacienţii, cât şi angajaţii să se obişnuiască să-l utilizeze. Până acum, Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Pa­rascheva“ şi-a achiziţionat trei cititoare, Spitalul de Pneumoftiziologie şi-a cumpărat şase cititoare, iar Institutul Regional de Oncologie şi-a procurat şapte aparate. Spitalul „Sf. Spiridon“ îşi achiziţionase încă din ianuarie 40 de cititoare pentru ambulatoriu şi încă 35 pentru spital.

Potrivit managerilor spitalelor, în cazul în care va mai fi nevoie de aparate, fiecare unitate îşi va mai procura cititoare de carduri. Conform acestora, în cele din urmă, fiecare secţie de spital trebuie dotată cu aparate care să poată citi documentul asiguraţilor, astfel încât serviciile medicale să fie decontate. „Este în interesul lor să-şi achiziţioneze şi să implementeze proiectul cardului, pentru că altfel serviciile nu vor fi decontate“, a spus ec. Robert Dâncă, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

În unele spitale aparatele deja se folosesc, cum este cazul IRO şi al Spitalului „Sf. Spiridon“, în timp ce în alte unităţi me­dicale - la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Pneu­moftiziologie - acestea urmează să fie conectate la platforma informatică folosită de doctori pentru decontarea serviciilor.

Cardul naţional de sănătate a ajuns la 415.000 de asiguraţi ieşeni. Alte 45.000 de documente medicale se află la CJAS şi pot fi predate posesorului în baza unei cereri depuse la sediul instituţiei sau completată online, pe site-ul CJAS. De la 1 mai, toţi asiguraţii trebuie să prezinte cardul de sănătate înaintea efectuării oricărui serviciu medical.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro