Norme Coca 2023 - 2024

Odată ce intră în contact cu un smartphone şi internetul mobil, românul trece printr-o metamorfoză şi se transformă în „Homo Smartphonicus”. Un studiu Google, în care a fost inclusă şi ţara noastră, arată că tot mai mulţi români devin dependenţi de telefoane inteligente.

Interacţiunea dintre oameni şi tehnologie este un subiect intens dezbătut la ora actuală. Pentru a aduce noi informaţii în această direcţie, Google a efectuat studiul „Internetul mobil în viaţa de zi cu zi”. La cercetări au participat 800 de utilizatori de internet mobil, cu vârste peste 15 ani, din România, Ungaria, Cehia şi Slovacia.

Românii, dependenţi de telefoane inteligente

Pentru utilizatorii de telefoane inteligente, acestea sunt mai importante decât cheile sau portofelul atunci când pleacă de acasă, arată rezultatele studiului Google, comunicate de platforma eHealth Romania.

Odată ce intră în contact cu un smartphone şi internetul mobil, românul se transformă în „Homo Smartphonicus”. „Smartphone-ul devine o parte a lui, un asistent de care nu se desparte niciodată, o poartă către ştiri, socializare, distracţie şi orice formă de comunicare. Aceasta este imaginea de ansamblu pe care o creionează acest studiu Google realizat între utilizatorii de telefoane inteligente şi internet mobil din patru ţări din Europa Centrală şi de Est: România, Ungaria, Cehia şi Slovacia”, potrivit eHealth Romania. Dintre cei 800 de participanţi la studiu, 95% dintre aceştia utilizează telefoane inteligente, iar 54% tableta.

Marea majoritate (79%) a utilizatorilor de internet mobil se conectează atât prin Wi-Fi, cât şi prin servicii de internet mobil de la furnizorul de servicii de telecomunicaţii la care sunt clienţi.

Se culcă, dar nu poate să adoarmă. Cum îşi tratează insomnia? Tot cu smartphone-ul. Majoritatea (51%) reprezentanţilor Homo Smartphonicus din România spun că atunci când nu pot dormi îşi folosesc smartphone-ul. Este principalul “medicament” împotriva insomniei, peste televizor (47%), stat în pat (29%) sau citit (20%). Nu la fel se tratează restul reprezentanţilor genului Homo Smartphonicus din celelalte ţări. În Ungaria, “medicamentul” preferat pentru insomnie este televizorul, iar cehii şi slovacii stau întinşi în pat, aşteptând să adoarmă.

Studiul Google „Internetul mobil în viaţa de zi cu zi” a fost realizat de IQS Online, în luna mai 2015, pe 800 de utilizatori de internet mobil, cu vârste peste 15 ani, din România, Ungaria, Cehia și Slovaia. 95% dintre aceştia utilizează smartphone-ul, iar 54% tableta. Marea majoritate (79%) a utilizatorilor de internet mobil se conectează atât prin Wi-Fi, cât şi prin servicii de internet mobil de la furnizorul de servicii de telecomunicaţii la care sunt clienţi. Doar 8% se conectează la internet de pe dispozitive mobile doar prin reţele Wi-Fi gratuite, în timp ce doar abonamentul de date mobile este utilizat de 12%. Potrivit studiului Consumer Barometer, 46% dintre români au smartphone, iar 23% au tabletă. 

 

medici 21 130click pe imagine

 

Sursacariereonline.ro

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro