Norme Coca 2023 - 2024

Garantia primirii banilor inapoi (money back guarantee) este o strategie de marketing care presupune returnarea pretului unui produs/serviciu in cazul in care clientul nu este satisfacut. Este posibila aceasta garantie (realistic) si pentru reproducerea asistata?

Fertilizarea in vitro este un tratament costisitor si stresant, iar rata de succes relativ redusa (30-40% per ansamblu) il face disponibil doar unor anumiti pacienti, chiar daca subfertilitatea afecteaza toate paturile sociale.

Clientii clinicilor de reproducere asistata, cuplurile care apeleaza la fertilizare in vitro, pot fi satisfacuti doar daca in urma tratamentului merg acasa cu un bebelus sanatos. In cazul asta, clinicile si-ar permite sa returneze banii celor 60-70% din cupluri pentru care tratamentul nu reuseste?

Manchester Fertility devine prima clinica din UK care apeleaza la aceasta strategie de marketing. Tinand cont de explicatia de mai sus, populatia generala ar putea fi impartita in 2 mari tabere:

1 – cei care se vor entuziasma (Wow! Super! Extra! Mega! Giga!) si vor face rapid o programare daca se cunfrunta cu probleme de fertilitate in ideea ca isi vor primi banii inapoi daca tratamentul nu functioneaza (deci teoretic nu au ce pierde).

2 – cei care se vor revolta intelegand ca garantia banilor inapoi pentru fertilizare in vitro nu este realista, suspicionand clinica de tentative ilegale.

Adevarul este undeva la mijloc. Ca si strategie de marketing, garantia primirii banilor inapoi incearca sa convinga clientul de calitatea semnificativa a serviciului/produsului, sugerand ca vanzatorul/compania nici nu-si pune problema nesatisfacerii clientului. Asta are scopul de a atrage mai multi clienti, in cazul actual, cupluri pentru fertilizare in vitro.

Fiind si prima clinica din UK, beneficiul va veni si din promovarea media.

Dar care e smecheria atunci?

Pentru a putea beneficia de aceasta oferta, cuplurile trebuie sa indeplineasca conditiile de eligibilitate: varsta sub 37 de ani, folosirea ovulelor proprii si sa treaca de filtrul consultului medical.

In UK, spre deosebire de alte tari (inclusiv Romania), reproducerea asistata este foarte bine reglementata si monitorizata de catre HFEA (Human Fertilisation and Embryology Authority). Clinicile trimit rapoarte periodic cu rezultatele pe care le au si caracteristicile pacientilor, iar aceste rapoarte sunt reale (nu contin numere inventate) si verificate.

Este usor de identificat astfel grupurile de pacienti pentru care fertilizarea in vitro are sanse mari de reusita (pana la 80%, comparat cu 30-40% per ansamblu) pentru a oferi serviciile doar acelor pacienti, restul fiind filtrati la proba consultului medical.

Mai mult decat atat, pachetul de servicii oferit implica 3 cicluri de fertilizare in vitro platite anticipat. Se stie ca sansa de succes a fertilizarii in vitro este similara in primele 4 cicluri, scazand doar din al 5-lea ciclu.

Cu alte cuvinte, clinica nu risca sa returneze banii celor 60-70% de cupluri care ar avea tratament nereusit pentru ca le vor selecta doar pe cele in cazul carora sansa de a obtine nasterea unui bebelus sanatos este relativ mare. Si oricum returneaza doar 70% din pretul tratamentului (16.000-19.000 de Lire fiind pretul pentru cele 3 cicluri)…

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro